2 mai 2024
Dâmbovița a primit bani de la GUVERN! Vezi ce sume!

Dâmbovița a primit bani de la GUVERN! Vezi ce sume!

“Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 13/23.08.2012 privind rectificarea Bugetului de stat pe anul 2012, s-au alocat o serie de sume defalcate din TVA pentru cheltuieli descentralizate, pentru echilibrarea bugetelor locale şi pentru plata arieratelor.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, avem următoarele sume care pot fi extrase din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru sume defalcate din TVA pentru cheltuielile descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor suma de 436 lei, pentru drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap agrav sau indemnizaţii lunare. Sumele vor fi repartizate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dâmboviţa prin decizia directorului general conform 273/2006.

A doua destinaţie, sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, o sumă totală de 9970 lei, din care pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi a bugetului propriu al judeţului suma de 2871 mii lei, iar din această sumă 27% revine bugetului propriu al judeţului, adică 775 lei, diferenţa 2096 lei urmând să fie repartizată pe localitate.

20% din această sumă, 419 mii lei, la care se adaugă o sumă rezultată din calculul gradului de necolectare a venitului şi rezultă aici o diferenţă care trebuie repartizată de aproximativ 3500 mii lei, deci rezultă o sumă de 8075 lei care va fi repartizată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea proiectelor de infrastructură şi pentru susţinerea proiectelor care necesită cofinanţare.

Suma totală calculată este de 401 mii lei, iar 80% din sumă, 1677 lei va fi repartizată de Direcţia de Finanţe în funcţie de o formulă de calcul. Pentru plata arieratelor s-a acordat suma de 7099 mii lei, această sumă fiind acordată pentru a se plăti datoriile cu o scadenţă mai mare de 90 de zile către operatori economici (…) Au fost acordaţi bani pentru drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, suma nu este mare deloc, dar se încearcă rezolvarea unor probleme acolo unde există situaţii de plăţi întârziate de 2-3 luni”, spune Leo Badea, vicepreședinte al C.J. Dâmbovița.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial