27 aprilie 2024
Campionatul mondial de poker peste 30 de ani

Campionatul mondial de poker peste 30 de ani

Încă din 1970, campionatul mondial de poker a fost cel mai mare eveniment de poker în lume. Ceea ce a început ca o mică competiție creată ca să genereze mai mult interes pentru joc s-a dezvoltat într-un campionat mondial anual.

World Series of Poker(WSOP) este cel mai mare festival mondial de poker și este foarte probabil să rămână și pentru următorii câțiva ani. Pentru a putea rămâne în trend cu moda, organizatorii WSOP au trebuit să facă diverse schimbări în ceea ce privește evenimentele, sumele de buy-in, structura evenimentelor și așa mai departe. Pe betano vei putea participa la diverse turnee de poker pentru a-ți arăta cunoștințele și îndemânarea împotriva celorlalți jucători.

Uitându-ne în spate la cum s-a dezvoltat WSOP putem specula modul cum va arăta acesta în viitor. Așadar, cum va arăta WSOP peste 30 de ani de exemplu?

1.Va mai exista campionatul WSOP peste 30 de ani?

Nu este un lucru prea greu să speculezi cum va putea arăta peste 30 de ani campionatul WSOP, însă trebuie avut în vedere faptul dacă va mai exista acest campionat peste 30 de ani. WSOP a existat timp de 50 de ani , așadar de ce ar înceta să existe peste doar 30 ?

Până la urmă, jocul de poker și-a atins apogeul. În anul 2003 la turneul Moneymaker din sesiunea principala, jocul a avut cea mai mare expansiune dintotdeauna. Toată lumea și-a dorit să joace poker. Dar, după acel apogeu, lumea a început să își piardă interesul în poker, chiar și jucători cu experiență retrăgându-se. E destul de greu să spui 100% dacă WSOP va mai avea un interes la fel de mare peste 30 de ani.

Diferența de cunoștințe și strategii între un jucător profesionist și un amator este tot mai mare. E foarte greu de spus dacă într-adevăr va mai exista WSOP și peste 30 de ani, însă există câteva argumente care pot garanta acest lucru. Pokerul este un joc ce implică cunoștințe foarte bune, noroc, dar și socializare. Acesta a fost probabil principalul motiv pentru care a avut atât de mult succes. Un alt motiv este că USA a decis să își extindă granițele pentru jocul de poker. Deja există câteva state care oferă jocuri de poker la comun, dar în curând este posibil că acestea să permită jocul între state.

2.Sub ce formă se va desfășura?

Anul 2020 a fost un an greu și pentru turneele de poker, întrucât datorită pandemiei acestea nu au putut să se țină și s-au mutat în mediul online. În principiu, au existat două mari categorii de evenimente: cele pentru Statele Unite și cele pentru restul lumii. Chiar dacă la început existau foarte multe îndoieli cu privire la acest mod de organizare în online, evenimentul a ajuns să fie un mare succes și numărul jucătorilor să fie chiar mai mare decât se așteptau organizatorii.

Chiar dacă aceasta a fost o decizie din cauza condițiilor actuale, s-ar putea ca acest trend să îl revedem și la viitoarele turnee WSOP. Este posibil să vedem aceste turnee organizate diferit, dar și într-un mediu diferit: mediul online. PokerStars chiar a început să testeze ochelarii VR și pentru jocurile de poker.

30 de ani este o perioadă mare în care tehnologia va continua să evolueze. Așadar, este o posibilitate că WSOP să se țină în mediul online și de ce nu, chiar în VR. Echipamentul va deveni tot mai ieftin de achiziționat și un turneu va fi mai ușor de organizat în acest sens. Nu toți jucătorii vor aprecia această nouă schimbare, însă cel mai probabil aceasta se va face treptat, dacă se va face.

3.Main event-ul WSOP peste 30 de ani

Pentru foarte mulți jucători, WSOP înseamnă doar Main event-ul. Dintotdeauna, Main event-ul a avut un buy-in de 10.000 de dolari. Acest lucru a rămas neschimbat încă din 1970, când banii aveau altă valoare. Organizatorii au menționat faptul că nu vor schimbă suma de buy-in, așadar este foarte probabil ca aceasta să rămână neschimbată chiar și în 30 de ani. Bineînțeles, asta în cazul în care interesul pentru WSOP va rămâne la fel de mare și vor avea un număr suficient de jucători.

Dacă ne gândim la posibilitatea ca WSOP să se țină online, este probabil ca acest interes să scadă. Principalul motiv este că jucătorii aleg să cheltuiască acei 10.000 de dolari pentru a beneficia de o experiență unică, nu doar să apese niște butoane pe un ecran. Un al doilea motiv ar fi că banii se vor mută în online. Acest lucru va crește numărul de transferuri de sume mari, fapt ce ar putea atrage suspiciuni la bănci și la finanțe. Dar, în 30 de ani plățile online vor fi mult mai simple, mai rapide și mai sigure ca acum.

4.Cum va arăta programul evenimentului în viitor

WSOP nu este doar despre Main event, ci există foarte multe turnee în fiecare an și numărul lor este într-o continuă creștere. Dacă evenimentul se va muta în online, vom putea vedea și mai multe evenimente. Multe evenimente vor avea un buy-in mic pentru a atrage cât mai mulți jucători. Texas Hold’em a dominat jocurile de poker pentru câteva decenii și este posibil ca acest lucru să se schimbe dacă va exista un nou tip de joc sau dacă îi va lua locul unul precum Omaha. Totuși, există posibilitatea ca organizatorii să păstreze Texas Hold’em ca Main event și să existe mai multe turnee de tipul Pot Limit Omaha.

Concluzie

Nu putem prezice viitorul, întrucât dacă am putea face acest lucru am fi probabil milionari. Însă, putem specula ce se poate întâmpla cu WSOP în 30 de ani. Realistic vorbind, posibilitatea ca WSOP să existe și peste 30 de ani este foarte mare. În ceea ce privește modul de organizare, Main event-ul sau alte aspecte nu putem știi niciodată exact cum vor arăta. Cu siguranță că jucătorii vor dori ca WSOP să continue chiar și în online peste 30 de ani.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial