5 mai 2024

Cum te protejezi de hoți? Uite câteva sfaturi utile!

www.mariusbuga.ro_images_portofPoliţia dâmboviţeană atrage atenţia cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de protecţie pentru prevenirea şi combaterea furturilor din poşete şi buzunare sau din autoturisme având în vedere activităţile religioase şi cultural artistice, prilejuite de sărbătoarea Sfântului Andrei şi Ziua Naţională a României:

 

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră îndeosebi atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate.

 

Nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi un obiect întrucât acest lucru atrage atenţia infractorilor.

 

Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi.

 

Nu purtați portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor sau în sacoşe.

 

Nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizate de hoți.

 

În cazul în care vă aflați într-o zonă aglomerată, țineți geata lipită de corp în partea din față, cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră și protejați-o cu una din mâini.

Dacă atunci când vă aflați într-un mijloc de transport în comun, vă simțiți înconjurați și înghesuiți de diverși indivizi, schimbați-vă imediat locul.

 

Nu încredinţaţi copiilor sau persoanelor în vârstă sume mari de bani.

 

Nu lăsaţi în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare; acestea reprezintă „o adevărată tentaţie” pentru infractori chiar şi pe timpul zilei.

 

Nu lăsaţi autoturismul neasigurat sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente.

 

Închideţi complet toate geamurile; un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie luate!

 

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

 

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

 

În cazul în care constataţi comiterea unei infracţiuni de furt sesizaţi de îndată POLIŢIA, prin apelul de urgenţă, gratuit, 112!

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial