19 mai 2024

Dâmbovița – Ce le mai place alcoolul! LA VOLAN!

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciAlege viaţa ! Respectă regulile de circulaţie !

 

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 37 de ani, au fost depisaţi de poliţişti la volanele autoturismelor, prezentând alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cei în cauză au fost conduşi la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice.

 

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice”.

 

Totodată, poliţiştii au depistat pe DN 72 A, pe raza localităţii Priseaca, un tânăr, de 27 de ani, din Târgovişte, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, sau neînregistrat, potrivit legii” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio catgorie de vehicule”.

 

 

 

 

Stimaţi participanţi la traficul rutier,

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa vă informează :

Mai puţine persoane decedate în urma accidentelor de circulaţie!

 

În perioada ianuarie – iulie a.c., pe şoselele din judeţul Dâmboviţa, s-au înregistrat 290 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 17 persoane ( -6), rănirea gravă a 67 de persoane (-8) şi rănirea uşoară a 296 de persoane (+55).

 

Din numărul total al accidentelor, 79 au fost grave (-5) şi au avut drept consecinţă decesul a 17 persoane ( -6), rănirea gravă a 67 de persoane (-8) şi rănirea uşoară a 28 de persoane (-11).

 

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto şi pietonilor să respecte regulile de circulaţie în vederea diminuării riscului de implicare în accidente rutiere.

 

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când partea carosabilă este umedă, iar vizibilitatea este redusă.

 

Pietonilor li se atrage atenţia să evite, pe cât posibil, folosirea carosabilului, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial