4 mai 2024
Cum nici Flacăra și nici Dinamo Moreni nu s-au pus pe picioare… Fotbalul de pe Cricov este în HAOS!

Cum nici Flacăra și nici Dinamo Moreni nu s-au pus pe picioare… Fotbalul de pe Cricov este în HAOS!

❚ Finanțatorul de la Tomșani a intrat într-o colaborare cu Metaloglobus București, campioana Capitalei ❚ Viceprimarul Constantin Dinu încă mai speră în proiectul Dinamo Moreni, dar spune că i se pun piedici pe trasee politice ❚ Mai mulți jucători de la Flacăra s-au transferat la Tomșani, însă au fost dați afară după meciul de cupă cu Chimia Brazi, pierdut cu 11-0 ❚ La fel de nesigur este și viitorul divizionarei D Flacăra Moreni, rămasă fără jucători, dar și fără sprijin financiar

Orgoliile sunt așa de mari pe malurile Cricovului încât au dat pe dinafară, riscând să înece un fotbal ajuns pe buza prăpastiei. După atâtea războaie și piedici, e posibil ca la Moreni să nu mai existe fotbal deloc și nici măcar la Valea Lungă. Chiar dacă viceprimarul Constantin Dinu continuă să lupte ca divizionara C din Tomșani să se transfere la Moreni, într-o colaborare cu Dinamo, cauza pare una pierdută, de vreme ce echipa prahoveană a intrat într-un parteneriat cu Metaloglobus București, campioana Capitalei. „Domnul primar de la Moreni are discuții cu alte echipe, am înțeles cu Albota sau mai știu eu cine, așa că ne-am orientat către o altă colaborare, la București. Aș fi venit cu inima deschisă la Moreni, chiar am depus o solicitare în acest sens la federație, însă am renunțat ulterior la ea”, ne-a declarat Mihai Ion, finanțatorul grupării prahovene, unde au ajuns în această vară mai mulți jucători de la Flacăra, precum Andrei Chirică, Iulian Tronaru, Marius Guță, Octavian Grozea și Bogdan Constantinescu, cărora li s-a alăturat Eduard Guță (Conpet Ploiești). „Nu vom mai continua nici cu acești jucători. Ne facem un alt lot, nu ne mai interesează nimic de la Moreni”, a finalizat șeful de la Tomșani.

„Vicele” Dinu încă mai luptă

În ciuda celor declarate de Mihai Ion, Constantin Dinu, viceprimarul municipiului Moreni, încă mai speră ca Prahova Tomșani să joace vinerea viitoare pe stadionul „Flacăra”, indiferent de denumirea echipei. „Chiar dacă ni se pun anumite piedici pe tărâm politic, eu tot mai cred că echipa din Tomșani va intra într-o colaborare cu noi și cu Dinamo, astfel încât să avem meciuri de Liga a 3-a la Moreni încă de săptămâna viitoare. Cu toate că lucrurile s-au împotmolit puțin, eu am încredere că se vor rezolva favorabil”.

Colibași în locul lui Flacăra?

În timp ce Dinamo Moreni riscă să moară înainte să se nască, evident că formularea este forțată, Flacăra este și ea cu un picior și jumătate în groapă, de vreme ce mâine debutează campionatul, iar lucrurile rămân în ceață. Președintele Gheorghe Ciobanu refuză orice dialog, iar sursele noastre spun că intențiile de a mai susține echipa la nivelul Ligii a 4-a sunt aproape de zero. Ba chiar se fac anumite jocuri ca locul celor de la Flacăra să fie preluat de Tisenmetal Colibași, echipa care a terminat sezonul trecut pe ultima poziție, de vreme ce FC Potlogi, penultima clasată, s-a desființat. În mod normal, Flacăra ar trebui să joace mâine, pe terenul nou promovatei Victoria Comișani.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial