20 aprilie 2024
Betfair Exchange explicat pentru începători

Betfair Exchange explicat pentru începători

Betfair Exchange explicat pentru incepatori

Daca te pasioneaza pariurile sportive, probabil ca ai auzit despre utilizarea unei burse de pariuri, de exemplu Betfair Exchange. In acest articol vei afla detalii despre betting exchange, pe ce platforma poti juca betting exchange, avantaje si taxe, deci practic tot ce ai nevoie sa afli ca incepator.

Ce este betting exchange?

Betting Exchange difera de o casa de pariuri traditionala. In loc ca operatorul de pariuri sa stabileasca cotele, utilizatorii stabilesc cotele si pariaza unul impotriva celuilalt, operatorul de betting exchange luand un comision procentual ca profit pentru furnizarea serviciului.

In acest caz, operatorul care organizeaza acest tip de pariuri ofera interfata jocului si intermediaza pur si simplu tranzactia dintre jucatori.

Pentru a intelege mai clar acest tip de pariere, imagineaza-ti betting exchange ca o bursa de pariuri, o piata virtuala unde marfa este reprezentata de cote. Aceste cote sunt cumparate si vandute prin intermediul platformei de jocuri, iar din profitul eventual pe care il obtii vei plati un anume commision.

Unde poti juca betting exchange?

Betfair e singura platforma licentiata din Romania care ofera betting exchange. Daca pana acum nu ti-ai deschis cont la Betfair, afla ca este una din cele mai renumite, indragite si cautate case de pariuri, cu milioane de jucatori activi. Operatorul Betfair functioneaza legal, detine o licenta emisa de ONJN (L1160655W000329) si este practic operatorul ideal pentru a folosi betting exchange online.

Daca vrei sa incepi sa pariezi la betting exchange atunci iti recomand sa vezi tutorialul de inregistrare Betfair, unde vei parcurge pas cu pas toate detaliile inregistrarii si vei afla exact cum trebuie sa procedezi pentru a te inscrie la Betfair.

De ce aleg romanii sa parieze la betting exchange?

Dupa ce a patruns pe piata romaneasca, Betfair a cucerit simpatia jucatorilor, care au descoperit cu incantare betting exchange si avantajele sale. Desi la inceput pare putin complicat sa iesi din rutina pariurilor clasice, betting exchange ofera o serie de beneficii care te vor convinge, dupa ce deprinzi anumite tehnici de joc.

Beneficii betting exchange

Iata pe scurt cateva din beneficiile pe care le vei constata daca incerci betting exchange la Betfair:

  • Pariezi pe cote special alese de tine, nu de casele de pariuri. Tu stabilesti ce cote doresti
  • Poti trai experienta de a paria in calitate de jucator, dar poti face si oferte, exact ca un operator de pariuri
  • Poti alege diferite pariuri unice, customizata, originale. La casele de pariuri nu poti evident paria ca un anume rezultat nu are loc, de exemplu un anumit scor.
  • Poti alege pariuri multiple, de nenumarate ori, prin pariuri succesive, fara sa ti se limiteze miza, doar in functie de banii aflati in joc
  • Nu in ultimul rand, poti beneficia de experienta ta in fata adversarilor, fiind un avantaj net comparativ cu cei incepatori

Pariuri back si lay

La fiecare pariu pe care il vei plasa, exista doua opțiuni:

  • Back, numit si Pro (cotele respective apar pe platforma in coloana albastra)
  • Lay, numit si Contra (cotele respective apar pe platforma in coloana roz)

Pariuri back

Acest tip de pariu este cel asemanator cu un pariu traditional, cel pe care il joci pe biletele de pariuri sportive la orice agentie. De exemplu, alegi back pentru un scor 3:1 , la o cota 12, iar miza ta este 10 RON. Vei castiga 120 RON, profit 110 RON, scazand suma pariata, daca ai ghicit corect scorul. In acest caz, pariul va fi plasat imediat daca cota din coloana roz este mai mare de 12, daca nu, atunci pariul tau ramane unmatched, pana cand un alt jucator ofera lay la acest pariu, adica accepta cota ta.

Pariuri lay

Daca dai lay la un anume pariu, inseamna de fapt ca mizezi ca acel pariu nu va iesi castigator. In exemplul de mai sus, daca dai lay la scor corect 3:1 inseamna practic ca pariezi ca jocul nu se va termina la scorul 3:1. O miza de 10 RON pe un pariu lay cum e cel din exemplu, inseamna ca vei castiga daca partida se incheie cu orice rezultat in afara de 3:1. Daca partida se termina exact 3:1, ai pierdut pariul.

Poti paria pe orice fel de rezultat. De exemplu, pariezi lay pentru un rezultat final 1:2, adica pariezi ca partida se termina cu orice rezultat, in afara de 1:2.

Cum castiga agentiile de betting exchange?

Principalul mod prin care bursele de pariuri fac bani este prin perceperea unui comision pentru castiguri. Acest model este asemenea modului in care o casa de pariuri percepe comision in schimbul unei plaforme sigure, securizante pentru jucatori.

Comisionul perceput la Betfair trebuie luat în considerare atunci cand pariezi pe bursa de pariuri. Poti alege cote excelente, dar exista si riscuri pe care trebuie sa ti le asumi, nu este atat de simplu pe cat pare.

Comisioane si taxe la Betfair Exchange

Betfair Exchange percepe un comision pentru fiecare pariu castigator. Pariurile pierdute nu sunt comisionate de catre Betfair. Se utilizeaza o valoare de baza a pietei iar comisionul difera. Formula de calcul a comisionului este ceva mai complicata.

Comision = castigul net x valoarea de baza a pietei (de obicei 5%) x valoarea reducerii. Atunci cand pariezi, acumulezi puncte Betfair care aduc anumite reduceri. Efectiv din comisionul standard se scade un anumit procent care este cuprins intre 2% si 60%, un mare avantaj pentru jucatorii constanti, care acumuleaza in timp aceste puncte.

Betfair Premium charge

Betfair Premium Charge este o taxa care afecteaza utilizatorii care profita constant de pe urma utilizarii Betfair Exchange. Calculata saptamanal, taxa creste efectiv comisioanele platite de utilizatori la un nivel fix de 20% din orice profit pe care il realizeaza.

Tariful Premium se aplica numai anumitor utilizatori Betfair Exchange. Mai exact, taxa se aplica numai jucatorilor care indeplinesc trei criterii:

  • Contul lor este profitabil. Cu alte cuvinte, soldul lor este mai mult decat suma totala de bani pe care o pun pe Betfair
  • Jucatorii care au platit mai putin de 20% din profitul lor brut in totalul taxelor. Betfair defineste taxele totale ca jumatate din orice comision pe care l-ai platit pentru orice pariu castigator plus 1,5% din orice pariu pierdut
  • Jucatorii care au pariat pe mai mult de 250 de piete

Daca ajungi la acest nivel, vei fi instiintat de catre Betfair in scris pe e-mail, despre acest comision suplimentar pe care il vei datora casei de pariuri, comision cunoscut sub numele Premium Charge.

Exista si o formula de calcul pentru acest comision:

Premium Charge = 20% din profitul obtinut pe saptamana minus comisionul generat pe parcursul acelei saptamani

Pentru cei mai profitabili utilizatori, Betfair Premium Charge percepe comisioane majorate, de 40%, 50% si 60% . Desi pare incredibil, Premium Charge poate creste de fapt la mai mult de 20% din profitul tau brut, mai putin costurile totale. De fapt, poate creste pana la 60% din profitul brut (mai putin costurile totale)!

Aceste comisioane mai mari se aplica pentru aproximativ 0,1% dintre utilizatori, care indeplinesc trei criterii suplimentare:

  • Contul lor a generat profituri de peste 250.000 de lire sterline
  • Jucatorii au platit mai putin de 40% din profitul lor brut in totalul taxelor
  • Au pariat pe peste 1.000 de piete

Premium Charge este evaluat saptamanal pe baza castigurilor din saptamana precedenta (de luni pana duminica). Daca se aplica taxa, aceasta este eliminata din contul utilizatorilor in miercurea urmatoare.

Concluzii

Betfair Exchange poate fi o experienta de joc deosebita pentru multi iubitori ai pariurilor sportive, iar modul putin diferit de abordare poate duce la satisfactii mari, atunci cand inveti mecanismul si stii cum sa jonglezi cu cotele si mizele.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial