4 mai 2024

Costel Pană “Voi promova Chindia în divizia B”

Poate cel mai bun produs al fotbalului morenar, trecând de-a lungul carierei pe la Dinamo sau Neuchatel Xamax, pentru a bifa şi şase selecţii la echipa naţională, Costel Pană vrea să reuşească şi ca antrenor. A lucrat ca “secund” alături de tehnicieni titraţi precum Florin Halagian şi Gheorghe Mulţescu, alegând apoi să-şi încerce norocul pe cont propriu. Pentru amatorii de statistici, a prins şi 11 meciuri ca antrenor principal în prima ligă, trei pentru FCM Bacău şi opt la UTA, pregătind şi alte echipe interesante, vezi CSM Râmnicu-Vâlcea. Acum a fost ales ca antrenor în proiectul Chindia, noua echipă înfiinţată la nivel de oraş, care va evolua în Liga a-3-a, pe stadionul “Eugen Popescu”, sub coordonarea lui Gică Popescu şi Ion Crăciunescu.
– Fotbalul târgoviştean propune o nouă echipă, Chindia, la care şi-au unit forţele instituţii şi oameni importanţi. La ce nivel va evolua echipa şi cu ce obiectiv?
– Ne-am propus să începem cu Liga a-3-a, iar obiectivul fixat nu poate fi decât unul, promovarea în divizia B. Doar de asta am venit la Târgovişte, să facem performanţă şi creştem calitatea fotbalistică în acest oraş. Dacă băieţii vor fi receptivi şi vor asculta indicaţiile mele, vă asigur că promovarea va fi obţinută. Lucrăm într-un climat serios, implicarea autorităţilor este una consistentă, aşteptăm ca şi suporterii să vină alături de noi pe 20 august, când vom debuta în campionat.
– Lotul începe să se contureze, vor mai fi noutăţi?
– Suntem în discuţii avansate cu Răzvan Dobre şi Irinel Voicu, deja pe Ciolcă şi pe Pătru i-am convins să se alăture proiectului nostru, e normal să căutăm şi soluţii locale.
– Caibăr şi Dumbravă nu au fost opriţi la echipă?
– Ei nici nu erau iniţial pe lista noastră, dar am acceptat să-i văd la antrenamente la insistenţele unor apropiaţi, însă nu m-au convins, eu am nevoie de jucători de nivelul diviziei B.

Familie de fotbalişti

– Aţi susţinut trei meciuri amicale, 4-0 şi 6-0 cu Petrolul Târgovişte şi 4-3 cu FC Conţeşti. Care sunt primele concluzii despre jocul echipei?
– Sunt genul de antrenar care nu îmi place să pierd nici măcar în partidele de pregătire, însă m-a impresionat echipa din Conţeşti, este peste nivelul la care activează. Am tras câteva concluzii, sunt plusuri, dar şi minusuri, pe care sper să le reglez după cantonamentul de la Gâlma.
– Juniori de unde veţi lua?
– Cred că vom intra într-o colaborare cu CSM Târgovişte şi chiar voi merge la câteva meciuri pentru a urmări evoluţia copiilor. Dacă voi descoperi ceva interesant, va face pasul la prima echipă, cu care se va antrena de două ori pe săptămână. Nu contează vârsta, dacă are valoare joacă şi la 15 ani în echipa noastră.
– Aveţi şi dumneavoastră un băiat care practică fotbalul, pe Tudor. Vă moşteneşte talentul?
– Degeaba sper eu să ajungă fotbalist dacă nu vrea şi el. Văd că îi place, restul depinde numai şi numai de el.
– Aţi avut emoţii la debutul fratelui dumneavoastră, Marian Pană, ca antrenor în prima ligă, la Universitatea Cluj.
– Vă asigur că am avut emoţii mai mari decât el. Mă bucur că, după 10 ani de muncă, a ajuns să antreneze în divizia A. Păcat că a pierdut meciul cu Steaua, dar ăsta este fotbalul, câştigă cine greşeşte mai puţin.

COSTIN MIHAI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial