4 mai 2024
Corneşti – Îşi făcuse fabrică de ţigări ACASĂ!

Corneşti – Îşi făcuse fabrică de ţigări ACASĂ!

Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unui bărbat suspectat de producerea şi comercializarea ilegală de ţigarete

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 Poliţie Rurală Butimanu, în colaborare cu ofiţeri specializaţi în investigarea fraudelor, au descins la un imobil de pe raza comunei Corneşti, la o persoană suspectată de producerea şi comercializarea ilegală de ţigarete.

Cu ocazia percheziţiei, la domiciliul bărbatului, în vârstă de 40 de ani, poliţiştii au descoperit două matriţe destinate fabricării ţigaretelor, o maşina folosită la mărunţirea tutunului, 2950 de tuburi pentru ţigarete, 17,865 kilograme de frunze tutun uscate, 4,800 kilograme de seminţe de tutun, 45 de bulbi de tutun, 162 de ţigarete cu filtru şi 400 de grame de tutun măcinat.

S-a procedat la ridicarea în vederea continuării cercetărilor a bunurilor susmenţionate.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte cu propunere de arestare preventivă.

Absenteismul şcolar, în atenţia poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Fieni !

În intervalul orar 09:00-14:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni au organizat o acţiune pe linia creşterii gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

În cadrul acţiunii, au fost organizate sesiuni interactive cu peste 400 de elevi, ocazie cu care poliţiştii au prezentat materiale educativ-preventive cu privire la necesitatea respectării normelor de convieţuire socială şi consecinţele unui comportament delincvent.

Întâlnirile cu elevii au avut drept scop prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Poliţiştii au efectuat verificări în unităţile de alimentaţie publică din zona unităţilor de învăţământ, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990.

9 elevi au fost depistaţi în timp ce absentau nejustificat de la cursuri, în acest sens au fost înaintate informări către unităţile şcolare.

Totodată, au fost depistaţi 2 conducători auto în timp ce efectuau transport public de persoane, depăşind numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare, cu peste 25 de pasageri.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto potrivit prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au confiscat peste 4500 de pâini pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul producerii, transportului şi comercializării de produse cerealiere şi de panificaţie.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 18 agenţi economici, ocazie cu care au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990.

Totodată, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 4 630 de pâini, comercializate fără documente legale de provenienţă, valoarea totală a acestora fiind de 3 300 lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial