28 martie 2024
Campanie a Crucii Roşii Române – AJUTOR PENTRU FILIPINE

Campanie a Crucii Roşii Române – AJUTOR PENTRU FILIPINE

Operatorii de telefonie mobilă din România se alatură Apelului umanitar de urgență pentru Filipine, lansat de Crucea Roșie Română prin punerea la dispoziție, în mod gratuit, a unui număr scurt de sms. Începand de vineri, 15 noiembrie a.c., Crucea Roșie Română extinde posibilitatea de a sprijini Apelul umanitar pentru Filipine, prin contribuții la numarul scurt de sms 8829, unde se pot face donatii de 2 euro/sms în toate cele trei linii de telefonie mobilă, Cosmote, Orange și Vodafone. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. In retelele Cosmote și Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost reținut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplătite, în reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

Pentru donaţii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro.

Conturile speciale în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romana: LEI: RO36BRDE410SV29647144100

/ EURO: RO33BRDE410SV06871604100

Milioane de oameni din Filipine au mare nevoie de ajutor, după ce țara lor a fost afectată de cel mai puternic taifun care a lovit vreodată pământul. Crucea Roșie Română a lansat un apel umanitar de strangerea de fonduri pentru a contribui la asigurarea accesului la apă potabilă, alimente, pachete de igienă și adăpost pentru persoanele afectate de acest dezastru umanitar.

Ultimele cifre raportate de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie arată că peste 11,3 milioane de persoane au fost afectate de acest furtună, 670 000 de persoane au rămas fără adăpost, iar acum se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de hrană, adăpost și apă potabilă.

In acest moment, voluntarii Crucii Roșii Filipineze ajuta miile de victime ale dezastrului, contribuind la cautarea persoanelor disparute, la asistenta medicala a ranitilor și furnizand pături, prelate, apa potabilă, articole de igienă și alte materiale pentru adăposturi. Invităm pe toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi: Nadia Lazăr, Coordonator media, tel: 0748 238 024

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial