3 mai 2024
Conferință: „Săptămâna Europeană de Securitate și Sănătate în Muncă”

Conferință: „Săptămâna Europeană de Securitate și Sănătate în Muncă”

Comunicat de presă 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița vă invită, azi, 5 octombrie 2023, la conferința prilejuită de „Săptămâna Europeană de Securitate și Sănătate în Muncă”. Acțiunea face parte din campania europeană pentru locuri de muncă sigure și sănătoase, „Securitatea și sănătatea în muncă, în era digitală”.

Conferința va avea loc on-line, pe platforma „Conferinte.ro” , cu începere de la ora 10.00, iar participarea este gratuită, prin înregistrarea la următorul link: https://www.conferinte.ro/evenimente/itm-5-octombrie-2023.

Până în acest moment s-au înscris la această activitate aproximativ 60 de angajatori și reprezentanți ai serviciilor externe de prevenire și protecție din județul Dâmbovița. 

Moderatorii evenimentului vor fi Marius Lixandru – inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, Amalia Bosnea – inspector șef adjunct SSM, în cadrul ITM Dâmbovița și Petrică Mureșan – manager SSM.ro și membru în Asociatia Română pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

Partenerii ITM Dâmbovița în derularea acestei acțiuni sunt: Inspecția Muncii, Universitatea Valahia din Târgoviște, ITM  Brăila, ITM București, ITM Călărași, ITM Constanța, ITM Giurgiu, ITM Ialomița, ITM Ilfov, ITM Prahova, ITM Teleorman și Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă Punctul Focal România. 

Reprezentanții instituțiilor partenere au contribuit cu lucrări care vor fi cuprinse în cartea tipărită de ITM Dâmbovița, „Securitatea și Sănătatea în muncă în era digitală”, și pe care le vor susține, parțial, și în cadrul conferinței de mâine.

Acest eveniment își propune să aducă în atenția participanților informații utile și actuale din domeniul Sănătății și Securității în Muncă și soluții eficiente pentru o activitate mai ușoară, într- un mediu sănătos și benefic angajaților.

De asemenea, ITM Dâmbovița urmărește ca prin astfel de acțiuni  că crească gradul de conștientizare în ceea ce privește digitalizarea în activitatea de SSM aducând în atenția participanților o serie de argumente, beneficii și avantaje ce pot transforma o muncă greoaie într-una mai practică muncind eficient.Știm că, la prima vedere, digitalizarea poate părea un inamic pentru mulți dintre noi însă, dacă privim cu atenție la beneficii și avantaje, datele se schimbă. Digitalizarea poate deveni un partener alături de care putem ușura munca angajaților, putem economisi resurse, ne putem crește afacerile și putem contribui la un mediu mai sănătos.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial