19 aprilie 2024
CJ Dâmboviţa a semnat protocolul de colaborare cu CNAIR pentru implementarea 𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ – 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐨𝐜𝐨𝐥𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 pentru 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐬̦𝐢 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢

CJ Dâmboviţa a semnat protocolul de colaborare cu CNAIR pentru implementarea 𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ – 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐨𝐜𝐨𝐥𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 pentru 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐬̦𝐢 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢

“La prima oră a dimineții, am semnat protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea 𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐨𝐜𝐨𝐥𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐬̦𝐢 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢.✅ 𝐂𝐄𝐋𝐄 𝐃𝐎𝐔𝐀̆ 𝐈𝐍𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐓̦𝐈𝐈 𝐒𝐄 𝐑𝐈𝐃𝐈𝐂𝐀̆ 𝐋𝐀 𝟏.𝟓𝟎𝟗.𝟔𝟓𝟏.𝟓𝟐𝟗,𝟕𝟗 𝐋𝐄𝐈 – 𝟑𝟎𝟒.𝟗𝟖𝟎.𝟏𝟎𝟕,𝟎𝟐 𝐄𝐔𝐑𝐎!🤝 Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru mine și echipa Consiliului Județean. 🤝 Este încă un pas important pentru transformarea județului Dâmbovița din toate punctele de vedere: dezvoltare teritorială și creștere economică, noi oportunități pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier și siguranța în trafic.

🛣 𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝟐 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞 ✅ Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vom avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.✅ Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.✅ Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv T.V.A.).

🛣 𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐬̦𝐢 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢 ✅ Acest drum are o lungime 15,13 km. Și aici am prevăzut 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. ✅ Drumul de ocolire al celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală.✅ Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.).🤝 Mulțumesc întregii echipe de la Consiliul Judetean Dâmbovița, tuturor consilierilor județeni, colegilor parlamentari și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înțeles cât de importante sunt aceste noi drumuri pentru județul nostru.🤝 Protocolul va reglementa modul de colaborare interinstituţională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere extrem de importante pentru dezvoltarea județului nostru”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial