21 mai 2024
ITM Dâmboviţa: “Număr record de 92 de mii de contracte de muncă înregistrate”

ITM Dâmboviţa: “Număr record de 92 de mii de contracte de muncă înregistrate”

Comunicat de presă

Finalul de an reprezintă, pentru cei mai mulți dintre noi, un moment al bilanțului. Mai presus de cifre, activitatea noastră vizează oameni, iar pentru echipa Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, 2021 a fost un an cu multe relizări, un an în care instituția a reușit să fie un mediator, în relațiile de muncă, și să soluționeze probleme sesizate atât de angajatori cât și de angajați. Și este un motiv de bucurie pentru noi să vedem că piața muncii din județul Dâmbovița este, cu fiecare an, tot mai aproape de ceea ce ne-am dori și este firesc să fie, un mediu guvernat de legi, dar și de înțelegere reciprocă și respect.
Poate cea mai mare satisfacție a acestui an, atât pentru noi, cât și pentru celelalte instituții din domeniu îl reprezintă creșterea nesperată a numărului de contracte de muncă, în ciuda condițiilor economice dificile, care și-au pus amprenta asupra agenților economici. Avem așadar, la final de an, un număr record de 92 de mii de contracte înregistrate și speranța că anul viitor tendința de creștere va continua, lucru favorizat și de schimbările legislative din anul acesta. Schimbări care incriminează, mai mult decât oricând munca la negru și legiferează munca subdeclarată, cunoscută și ca muncă „la gri”, cu care inspectorii de muncă se luptă de mulți ani, iar acum au la îndemână și armele legale necesare.
Sperăm ca anul viitor să fie un an mai bun, pentru noi toți și să aducă stabilitatea și predictibilitatea atât de necesare într-o economie și vă asigurăm că noi vom sta, ca și până acum, la dispoziția oricui are probleme sau neclarități, referitoare la relațiile de muncă.
În încheiere, mulțumim tuturor colaboratorilor noștri din adminisatrația județeană și locală, mediului de afaceri, dar și colegilor noștri din toată țara, pentru sprijinul acordat, pe parcursul anului 2021, și vă dorim tuturor ca 2022 să vă aducă multă sănătate, împliniri și putere de muncă!

Să ne vedem cu bine!
La mulți ani!

Lixandru Marius
Inspector Șef

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial