3 mai 2024

Ce au pregătit polițiștii dâmbovițeni pentru sărbătoarea Sfintei Mării!

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitieCOMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătoarea Sfintei Marii, în siguranţă

În contextul manifestărilor religioase şi cultural-artistice prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în intervalul 14 – 16 august a.c., pe lângă dispozitivele curente, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa va lua o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte civică.

Poliţiştii au misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice şi siguranţei circulaţiei rutiere pe sectoarele de drum intens circulate, de prevenire şi combatere a furturilor, vagabondajului, cerşetoriei, a comerţului ilegal, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Astfel, peste 200 de poliţişti vor acţiona suplimentar, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

Se vor avea în vedere şi localităţile Corneşti, Văleni, Bucşani, Sălcioara şi Potlogi, unde se organizează târguri anuale, ocazionate de această sărbătoare.

Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 131 sunt de la structurile de ordine publică, 37  de la rutieră, 35 de la investigaţii criminale, restul fiind de la alte formaţiuni.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona suplimentar 80 de patrule, dintre care 68 vor fi auto şi 12 pedestre.

 

 

 

 

 

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia că  această sărbătoare constituie un prilej de pelerinaj la biserică pentru credincioşi, însă, pentru alte persoane, mulţimea adunată pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari.

 

Prin urmare,  pentru a preveni eventualele furturi, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, să manifeste atenţie asupra modului de păstrare şi folosire a bunurilor şi valorilor, în asigurarea autovehiculelor parcate în zone autorizate şi prin grija pentru copii care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime.

 

În ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor avea o prezenţă  stradală activă îndeosebi în zonele unde se aşteaptă un aflux important de persoane şi autovehicule, acţionând în vederea fluidizării şi siguranţei traficului rutier.

 

De altfel, prin prezenţa poliţiştilor în stradă în număr cât mai mare se doreşte descurajarea săvârşirii de contravenţii sau infracţiuni şi neaglomerarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial