20 aprilie 2024
Ce obiective a vizitat şeful CJ Dâmboviţa în Castellón și Valencia

Ce obiective a vizitat şeful CJ Dâmboviţa în Castellón și Valencia

dsc_0098Comunicat de presă

Programul vizitei oficiale pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Daniel Comănescu, o efectuează în aceste zile în provinciile Castellón și Valencia a cuprins o deplasare în localitatea Algímia de Alfara, din comunitatea valenciană Sagunto. Aici, președintele CJD, însoțit de președintele Consorțiului C3/V1 (Palancia Belcaire), Francisco Salt, a vizitat platforma industrială de reciclare a deșeurilor menajere și industriale, gestionată de această companie.

Depozitul de deșeuri, amplasat în imediata apropiere a acestei fabrici de reciclare, ocupă o suprafață de 79.000 m2 și are o capacitate totală de 1.056.000 tone.

Reziduurile sunt depozitate prin intermediul unor baloți (înfoliați), acoperiți cu pământ vegetal și plante autohtone.

Șeful stației de valorificare și eliminare a deșeurilor urbane, Marek Díaz Bernisz, a prezentat întreg mecanismul de selecție a materialelor provenite din deșeuri menajere și industriale, precizând faptul că platforma de la Algímia de Alfara are o capacitate anuală de reciclare de 120.000 tone (aproximativ 40 tone/zi). Instalația funcționează de 8 ani și preia gunoiul din 53 de localități din comunitatea valenciană Sagunto. În cadrul acestei vizite, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a fost însoțit de Adriana Simionescu – președintele “Rumanos en la Plana” și de Larisa Tudor – președintele Centrului Civic Român.

Președintele CJD continuă vizita de lucru în comunitatea valenciană, având în program o întâlnire cu reprezentanții unei stații de tratare a apelor uzate, precum și o deplasare la un complex regional de turism rural, realizat din fonduri europene.

În zilele următoare vor avea loc întâlniri cu oficialități ale Guvernului Regional Spaniol al Comunității Valenciene, dar și cu reprezetanți ai administrației provinciei Castellón și mediului asociativ.

Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial