2 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu semnalează: “Oamenii au de suferit din cauza incompetenței unora cocoțați pe funcții de decizie și cărora nu le pasă”

Senatorul Dragoş Popescu semnalează: “Oamenii au de suferit din cauza incompetenței unora cocoțați pe funcții de decizie și cărora nu le pasă”

“An nou, probleme vechi!

Elevii s-au întors la școală, dar fără a beneficia de transport gratuit, așa cum prevede legea. Este o situație care trebuie deblocată urgent, mai ales că vremea devine geroasă.

Din ce în ce mai mulți cetățeni vin către cabinetul parlamentar cu solicitări de ajutor pe diverse probleme. Aceasta este una dintre ele.

În Dâmbovița serviciul de transport este efectuat prin licențe de traseu emise de Consiliul Județean, dar nu întrunește condițiile legale de serviciu public de transport rutier.

Practic, în Dâmbovița, nu există serviciu public de transport județean. Decât prin delegare, adică prin semnarea unui contract cu un operator de transport.

Iată cum o reglementare guvernamentală neclară poate genera o situație ce afectează direct elevii și familiile acestora, într-o țară ca România în care abandonul școlar ar trebui prevenit. Este și cazul cadrelor didactice care nu beneficiază de prevederile legale pentru plata transportului și de la care se cere performanță.

Oamenii au de suferit din cauza incompetenței unora cocoțați pe funcții de decizie și cărora nu le pasă.

Se mai poate vorbi despre performanță în educație atâta timp cât statul nu asigură transportul elevilor până la școală?”, întreabă Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial