29 martie 2024

Ce blocuri din Târgoviște vor fi reabilitate termic

www.mariusbuga.ro_images_bloc“Am finalizat astazi documentatiile tehnico-economice aferente reabilitarii termice si consolidarii scarilor de bloc din municipiul Targoviste care vor face obiectul unei prime cereri de finantare din fonduri europene, cerere care va fi depusa chiar saptamana viitoare.
Lucrarile avute in vedere sunt deosebit de complexe si vizeaza izolarea termica a fatadei (parte opaca si parte vitrata), inchiderea balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, izolarea termica a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, inlocuirea corpurilor de iluminat si a circuitelor electrice aferente partilor comune, inlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperisului tip terasa, a trotuarelor de protectie, repararea sau inlocuirea instalatiei de distributie a apei reci si a colectoarelor de canalizare menajera din subsoluri, masuri de reparatii si consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitati, etc.
Este important sa precizam ca sumele datorate de catre proprietarii locuintelor vor fi esalonate pe 10 ani, sunt cuprinse intre 3,5% si 25% din valoarea lucrarilor aferente unui apartament (in functie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie platind numai 3,5%) si vor fi achitate numai dupa receptia finala.
Proiectul are o valoare de peste 22.000.000 lei si este finantat in proportie de 60% din fonduri europene, restul reprezentand contributia administratiei locale si a proprietarilor de apartamente.
In functie de solicitari si acordul asociatiilor de proprietari, ne propunem sa depunem mai multe proiecte de acest tip.
Blocurile care fac obiectul prezentei investitii sunt urmatoarele: 5A, 5B, 40 (scara A si scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scara A si scara B ), 54, F1, F2, 57 (scara A si scara B )”, a anuntat primarul Stan Cristian.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial