3 mai 2024
Reportaj special: Podul rupt din Scheiu de Sus a lăsat izolate 38 de familii.  VIDEO

Reportaj special: Podul rupt din Scheiu de Sus a lăsat izolate 38 de familii.  VIDEO

Podul rupt din Scheiu de Sus a lăsat izolate 38 de familii.

Autoritățile au emis un comunicat de presă potrivit căruia accesul se face prin localitatea Cândesti Deal, însă localnicii consideră acest lucru drept o glumă proastă, întrucât, deși din fața biroului acest drum figurează drept drum județean, acesta este impracticabil.

Nevoiți sa meargă la spital, oamenii traversează podul cu copiii în brațe, mutând totul dintr-o mașină în alta pentru a putea ajunge la timp.

Podul ar mai fi fost rupt, în toamnă, chiar de către utilajele folosite la asfaltare. Atunci a fost puțin cosmetizat, înlocuite câteva blăni și redat în folosință.

Cu alta ocazie, a fost rupt de către mașinile care transportau lemne, porțiunea respectivă a podului fiind înlocuită cu scândură de brad.

Cetățenii sunt nemulțumiți, și pe bună dreptate. În cazul unui incendiu, sunt ai nimănui, întrucât autospeciala de pompieri oricum depășea tonajul, iar în aceste condiții intervenția este imposibilă.

Nici salvările nu pot deservi porțiunea din sat aflată dincolo de pod. Începutul școlii va aduce probleme la fel de mari, întrucât microbuzul cu elevi ar fi trebuit sa treacă pe aici, podul oferind emoții chiar și în zilele bune, darmite în situația asta.

Localnicii povestesc că podul a fost făcut acum 20 de ani, fiind aduse grinzile de fier de la un alt pod dezafectat, de la Măgura, Hulubești.

Primăria nu poate interveni deocamdată, deoarece podul se află pe un drum județean, iar toate demersurile necesare trebuiesc inițiate de către administratorul drumului care momentan nici nu știe că DJ702L este impracticabil între localitățile Scheiu de Sus și Cândesti Deal.

Reportaj de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial