28 septembrie 2022
73 de dâmboviţeni, amendaţi pe că au traversat strada prin loc nepermis

73 de dâmboviţeni, amendaţi pe că au traversat strada prin loc nepermis

atentiepietoniALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulaţie!

Poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii angajaţi în traversarea drumurilor publice, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada.

Astfel, au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale pietonilor depistaţi în timp ce traversau strada prin locuri nepermise.

De asemenea, faţă de 7 conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, precum şi cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzii, după o asigurare prealabilă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial