4 mai 2024

Ce-au făcut poliţiştii, noaptea trecută, în sudul judeţului!

politie-scandal-barRazie a poliţiştilor în sudul judeţului

În noaptea de 06/07 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au efectuat o razie pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură judiciară şi economico-financiară în localităţile Potlogi, Poiana, Odobeşti şi Mătăsaru.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă, în colaborare cu jandarmi, au verificat 3 agenţi economici, 68 de autovehicule şi peste 200 de persoane.

Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.800 de lei şi au fost constatate două infracţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor.

Exemple:

În urma controlului efectuat la o societate comercială din Odobeşti, poliţiştii au descoperit că administratorul acesteia a reprodus opere purtătoare de drepturi conexe, fără acordul titularilor de drept.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „reproducere a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe fără autorizarea sau consimţământul titularului” şi au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor 74 de compact-discuri conţinând 1.480 de opere muzicale.

De asemenea, s-a stabilit că acesta a comercializat băuturi alcoolice în valoare de 1.465 de lei, pentru care nu deţinea documente justificative de provenienţă, fiind sancţionat contravenţional în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Un alt agent economic, din Poiana, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „reproducere a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe fără autorizarea sau consimţământul titularului”, după ce a fost depistat în timp ce reproducea opere purtătoare de drepturi conexe, fără acordul titularilor de drept.

Totodată, au fost ridicate un laptop şi 37 de compact-discuri pe care erau stocate opere muzicale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial