6 mai 2024

Ce a pățit un tânăr din Târgoviște după ce și-a comandat un telefon pe internet!

cardInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa reaminteşte cetăţenilor:

Atenţie la comerţul online ! Fiţi prudenţi astfel încât să nu deveniţi victima unor înşelăciuni în acest domeniu !

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un tânăr de 17 ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înşelat.

Din cercetări a reieşit că acesta ar fi primit printr-o firmă de curierat un telefon mobil pe care l-ar fi comandat de pe un site destinat comerţului online şi pentru care ar fi plătit 500 de lei.

Ulterior, la deschiderea coletului, aceasta a constatat că produsul nu este în concordanţă cu oferta prezentată de vânzător pe acel site.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, efectuând cercetări în vederea identificării bănuitului și recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victima unei înşelăciuni în domeniul comerţului online, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet, de la persoane necunoscute;  Se recomandă să folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi produsele după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat.

Dacă vânzătorul îl presează pe cumpărător să încheie tranzacţia, acesta ar trebui să fie prudent.

Manifestaţi atenţie şi în cazul în care oferta este foarte tentantă; trebuie luată în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut fi omise din anunţul de vânzare, iar pentru unele nelămuriri solicitaţi-i vânzătorului mai multe informaţii.

În cazul în care efectuaţi, totuşi, plata online pentru diferite produse, manifestaţi atenţie când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet; verificaţi întotdeauna daca preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat).

Refuzaţi tranzacţia dacă vi se solicită codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe spatele cardului). Vă recomandăm să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor online pe care să-l alimentaţi doar cu suma necesară achiziţiei.

Evitaţi operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail.

Este recomandat să cumpăraţi de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut anterior contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor.

Verificaţi politica respectivei companii de returnare a bunurilor pentru eventualitatea că nu sunteţi mulţumiţi de ceea ce aţi comandat.

Este recomandat să achiziţionaţi produse foarte scumpe de la companiile din afara României doar dacă puteţi verifica reputaţia lor şi satisfacţia clienţilor – există site-uri independente care evaluează calitatea serviciilor şi “liste negre” cu companiile care înşală clienţii.

Este important să tipăriţi la imprimantă comanda dumneavoastră, precum şi clauzele şi condiţiile ce apar pe site la momentul cumpărării, pentru situaţia în care ar exista vreo problemă mai târziu.

sock.ro_images_bac2011Poliţiştii dâmboviţeni, alături de elevii care susţin prima probă scrisă a Examenului  Naţional de  Bacalaureat

În contextul desfășurării primei probe scrise a Examenului Naţional de Bacalaureat 2017, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a întreprins o serie de măsuri pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenului.

Echipajele din teren desfășoară activități specifice pentru a depista şi a dispune măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

De asemenea, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

Poliţiştii de la rutieră sunt prezenți în stradă pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Poliția dâmbovițeană le urează succes tuturor elevilor !

leis4Razie a polițiștilor târgovișteni

Poliţiştii din Târgoviște au desfășurat o razie pe teritoriul de competență, pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, precum și pentru asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri.

Astfel, au fost controlate 293 de autovehicule, au fost verificate 388 de persoane și au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.455 de lei.

Dintre acestea, 20 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 4 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 127 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de OUG 195/2002.

Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care două pentru conducere sub influența alcoolului și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Razie-politia-rutieraCercetați de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii rutieri au depistat opt bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului Dâmbovița, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0.50 și 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate îmbibaţia alcoolică.

De asemenea, opt persoane sunt cercetate după ce au fost depistate de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Din cercetări, a reieșit că două dintre autovehiculele conduse nu era înmatriculate în circulație, potrivit legii.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

catuse1Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Dâmbovița pe numele unui bărbat de 38 de ani, din Vulcana Pandele.

Cel în cauză a fost condamnat la executarea unei pedespse privative de libertate pentru o perioadă de 5 ani și 4 luni, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză a fost încarcerat în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni.

În weekend, polițiștii din Dâmbovița au fost la datorie pentru siguranța comunității

Poliţiştii au acționat, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza județului Dâmbovița.

Astfel, polițiștii au constatat 76 de infracțiuni, 48 fiind judiciare, 19 la regimul rutier și 9 de altă natură și au aplicat 945 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 236.920 de lei.

De asemenea, 13 persoane au fost depistate în flagrant în timp ce comiteau infracțiuni.

Polițiștii au intervenit la 157 de evenimente, dintre care 112 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, au fost reținute 67 de permise de conducere, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și au fost confiscate bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată, în valoare de 4.800 de lei.

 

Excesul de viteză și depășirile neregulamentare, în atenția polițiștilor de la rutieră

Poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au continuat acțiunile pe raza județului Dâmbovița, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație, în special a celor generate de nerespectarea regimului legal de viteză și a regulilor privind efectuarea manevrelor de depășire.

Astfel, poliţiştii au constatat 22 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au aplicat 219 sancțiuni contravenționale și au reținut 21 de permise de conducere.

6 conducători auto au fost amendaţi pentru încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, împotriva lor fiind dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile, iar alți 131 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Polițiștii dâmbovițeni continuă activitățile în cadrul Campaniei “ARIPI FRÂNTE”

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii de la transporturi din Dâmbovița, au organizat o activitate preventivă în gara din Târgoviște.

Activitatea a fost derulată în cadrul Campaniei de prevenire a violenței în familie “Aripi Frânte”, inițiată de Poliția Română și Asociația “Necuvinte”.

Astfel, cetățenii și angajații CFR au fost informați de polițiști cu privire la măsurile care pot fi luate pentru a preveni violenţa în familie,  fiindu-le oferite şi ghiduri ale siguranţei pentru victimele violenţei domestice.

De asemenea, polițiștii au expus afişele de promovare ale campaniei şi numerele de telefon la care pot fi sesizate situaţii de violenţă domestică sau de unde pot fi obţinute informaţii pe această temă.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial