29 martie 2024

Dâmbovița – Patronii care nu dau sporuri salariaților, în vizorul inspectorilor ITM!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE MUNCA NEDECLARATĂ – Prelucrarea, conservarea și comercializarea cărnii, fabricarea și comercializarea produselor lactate

La inițiativa Inspecției Muncii, I.T.M. Dâmbovița a organizat Campania privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care desfășoară activitatea în domeniile: prelucrarea și conservarea cărnii, fabricarea produselor lactate și  a brânzeturilor, precum și în domeniul comercializării acestora.

Această Campanie a avut mai multe obiective: identificarea muncii nedeclarate, inclusiv identificarea angajatorilor care refuză întocmirea formelor de angajare în perioada de probă, identificarea celor care folosesc ilegal forța de muncă zilieră, verificarea respectării timpului de muncă și a timpului de odihnă, transmiterea contractelor individuale de muncă în Registrul general de evidență a salariaților (Revisal), în termenul legal și verificarea garantării în plată a salariului minim brut pe țară.

Au fost verificați 26 de angajatori și s-au dispus 29 de măsuri de intrare în legalitate. Nu s-au înregistrat cazuri de muncă fără forme legale dar au fost constatate următoarele neconformități: lipsa clauzelor specifice contractelor individuale de muncă cu fracțiune de normă, transmiterea cu întârziere a contractelor de muncă în Revisal, lipsa evidenței timpului de lucru, neacordarea sporului de repaus săptămânal.

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial