2 mai 2024

Cazinourile, agenţiile loto şi benzinăriile, “călcate” de poliţişti! Ce nereguli s-au găsit

www.mariusbuga.ro_images_lotoPrevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului deținătorilor de valori, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

În perioada iulie – septembrie a.c., poliţiştii structurilor de ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de pază și protecție.

De asemenea, acțiunile de control au avut ca obiectiv atât informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.

Astfel, poliţiştii au controlat 202 obiective, dintre care 78 au fost unități și instituții de interes public, 12 unități poștale, 29 de agenții loto, bingo și cazinouri și 83 de stații peco.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislației din domeniul pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare de 42.000 de lei.

Din totalul amenzilor, 11 au fost aplicate în urma neregulilor descoperite la unitățile poștale, 6 la stațiile de comercializare carburant și una la o unitate de interes public.

Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, poliţiştii au dispus măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, punându-se accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial