18 mai 2024

BILANŢ NEGRU – 26 de persoane au murit în accidentele rutiere produse în judeţul Dâmboviţa

www.mariusbuga.ro_images_accident1Prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană

În primele zece luni ale anului 2014, accidentele de circulaţie care au avut consecinţă decesul sau vătămarea corporală gravă a persoanelor implicate, cunosc un trend descendent.

Astfel, în perioada 01.01-31.10.2014, pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa, s-au produs 130 de accidente grave (-3), soldate cu decesul a 26  persoane (-10), rănirea gravă a 111 persoane (-2) şi rănirea uşoară a 45 persoane (-13) .

La nivelul judeţului, indisciplina pietonală ocupă primul loc în ierarhia principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în perioada analizată fiind înregistrate 38 de accidente grave, soldate cu decesul a 9 persoane, rănirea gravă a 29 persoane, rănirea uşoară a 2 persoane şi  41  accidente uşoare soldate cu rănirea uşoară a 43 de persoane.

Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, reprezintă a doua cauză de producere a evenimentelor rutiere negative.

Pe acest fond, au fost înregistrate  20 de  accidente grave de circulaţie, soldate cu decesul a 7 persoane, rănirea gravă a 16 persoane, rănirea uşoară a 11 persoane şi  54 de accidente uşoare având drept urmare rănirea uşoară a 82 de persoane.

Locul trei în ierarhia principalelor cauze generatoare de accidente rutiere îl ocupă abaterile săvârşite de biciclişti, producându-se 21 de accidente grave de circulaţie, soldate cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 19 persoane, rănirea uşoară a unei  persoane şi  43  accidente uşoare  soldate cu rănirea uşoară a 44 de persoane.

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor ocupă locul patru în ceea ce priveşte cauzele de producere ale accidentelor în Dâmboviţa, iar la nivel naţional ocupă locul trei.

În perioada de referinţă, încălcarea acestei reguli de circulaţie a avut ca şi urmare producerea a două accidente grave de circulaţie, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia şi 19 accidente uşoare  soldate cu rănirea uşoară a 22 de persoane.

Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie şi implicit pentru reducerea riscului rutier, în perioada noiembrie 2014- ianuarie 2015, efectivele poliţiei rutiere, sprijinite de colegii de la ordine publică, vor acţiona pe principalele artere ce tranzitează judeţul.

        

Poliţia rutieră recomandă:

ALEGE VIAŢA ! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial