25 aprilie 2024

Baza sportivă, “piatra de moară”, de gâtul primarului de la Ocniţa!

barcau„Proiectul la baza sportivă este abandonat în momentul de faţă. Aşa cum reiese din ultimul raport de control al Curţii de Conturi, din luna martie-aprilie 2015, la Baza sportivă s-a constatat că mai multe lucrări au fost decontate şi neefectuate. Termenul pentru realizarea acestor măsuri dispuse de Curtea de Conturi a fost luna noiembrie 2015, dar eu nu cred că s-a realizat nimic, deoarece la baza sportivă, din câte ştiu eu, nu se mai lucrează de vreo doi-trei ani de zile.

De doi ani de zile firma prestatoare am înţeles că se află în insolvenţă şi nu s-a mai desfăşurat niciun fel de lucrare. S-au efectuat nişte lucrări în anul 2015, dar în regie proprie, făcute din bugetul local. Cam aşa stau lucrurile… Eu deja am dispus înfiinţarea unei comisii la nivel de Primărie care să verifice stadiul lucrărilor şi care să-mi întocmească un raport privind diferenţa dintre ceea ce era prevăzut în proiectul iniţial şi ceea ce există efectiv.

Bineînţeles că în baza acestui raport pe care îl voi primi de la această comisie o să cer o expertiză tehnică pentru a putea lua o hotărâre, pentru că în momentul de faţă suma alocată prin Ordonanţa 7, pe care a fost finanţată această bază sportivă, a fost consumată, deci nu mai există resursele necesare.

Eu am solicitat deja la Consiliul Judeţean, am făcut o adresă pentru a ni se suplimenta suma în vederea finalizării acestei baze sportive, dar nu ştim dacă vom primi vreo alocare bugetară guvernamentală, deci singura sursă ar fi bugetul local, iar acesta în momentul de faţă nu este în stare să susţină investiţia, am estimat noi undeva la 300.000 lei.

Nu cred că vom fi capabili să finalizăm această bază sportivă în momentul acesta, mai ales că sunt probleme foarte mari acolo, s-au produs nişte alunecări de teren, s-au distrus parţial o parte din lucrările care s-au făcut, deci situaţia este mult mai complicată decât pare.

După raportul Curţii de Conturi, banii ar fi trebuit să fie recuperaţi, măsurile să fie puse în aplicare de către fostul primar, acum o să trebuiască să le punem noi în aplicare. Sunt de recuperat în jur de 7500 lei la baza sportivă…

Nu sunt sume mari, dar sunt bani care pentru noi, ca şi Consiliu Local şi Primărie, sunt importanţi”, a declarat primarul comunei Ocniţa, Eduard Barcău.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial