4 mai 2024
Liderul PSD Târgovişte, Cristi Stan, interviu despre reuşite şi duşmani!

Liderul PSD Târgovişte, Cristi Stan, interviu despre reuşite şi duşmani!

Rep: Cine este Cristian Stan?

– “Sunt târgoviştean 100%, căsătorit, am un copil, sunt de profesie jurist.”

Rep: Când ai intrat în politică?

– “Am asigurat suportul juridic pe perioada campaniei electorale din 2009. Aşa am intrat eu în politică, pe o nişă profesională.

La localele din 2012, PDL ne-a contestat toate candidaturile USL. Au fost câteva sute de dosare, le-am câştigat pe toate. Sunt şi purtător de cuvânt şi asta îţi oferă o anumită expunere media.”

Rep: Ai avut o evoluţie rapidă, ocupând diferite funcţii în partid. Cum explici acest lucru?

-“Au fost nişte evoluţii care, poate, pentru unii, par rapide, dar care sunt rezultatul unei implicări în activitatea politică a PSD.Am fost prezent permanent în ceea ce înseamnă actualitatea politică a PSD.”

Rep: Eşti unul dintre cei mai tineri preşedinţi de organizaţii PSD din ţară. Cum este să conduci o organizaţie de anvergura aceasta? Unii spun că o conduci cu mână de fier…

– “Aş minţi să spun că este uşor. În momentul în care intri în această activitate, n-ai cum să mai ieşi. Cred că organizaţia s-a schimbat din momentul în care eu am preluat coordonarea ei.

Cred că este loc de mai bine, asta este foarte clar. Adevăratele examene sunt cele electorale şi acolo se va vedea dacă organizaţia are sau nu forţă. Şi cei care au condus înainte organizaţia au avut o misiune foarte grea.”

Rep: Este adevărat că ţi-ai atras o serie de animozităţi chiar şi în interiorul partidului?

-“E posibil ca unii să nu mă aibă la suflet, dar aste este viaţa şi trebuie să acceptăm. Politica este arta compromisului şi am învăţat că este bine să analizezi extrem de atent momentul în care trebuie să reacţionezi faţă de anumite atitudini.

În PSD Târgovişte, nu sunt probleme făţişe. La nivelul partidului nu sunt nici mai iubit, nici mai urât decât alţii. N-am o problemă de genul acesta. Scopul meu nu este neapărat să mă fac plăcut în interiorul partidului. Aspectul relaţiilor interumane este foarte important într-o colectivitate. Nu am animozităţi manifeste cu cineva. Poate că am şi eu simpatii, antipatii în partid, dar asta nu trebuie să afecteze într-un fel activitatea.

Ca preşedinte de organizaţie şi ca vicepreşedinte la nivel judeţean trebuie să renunţi la o abordare personală.”

Rep: De ce crezi că eşti perceput ca o persoană rigidă, inflexibilă?

– “Asta nu ştiu dacă mi se datorează mie, e posibil ca şi alţii să-mi fi zugrăvit imaginea asta, dar lucrurile nu stau aşa şi încet, încet, oamenii îşi dau seama despre ce este vorba.

Activitatea politică şi administrativă implică o anumită atitudine, sobrietate. Sunt o persoană care comunică. Poate că nu par, dar nu sunt o persoană care să nu accepte dialogul.”

Rep: De ce ţi se spune în partid KGB-istul?

– “Întrebaţi-i pe cei care au avansat acest lucru. Are legătură cu discuţia de mai devreme. Nu cred că poţi să reproşezi în politică unui om că este prea serios. Dacă eşti, într-adevăr, preocupat de problemele cetăţenilor, nu ştiu dacă poţi să stai permanent cu zâmbetul pe buze.

Dacă nu te interesează, eşti ok, eşti jovial, dar, dacă pe zona administrativă, încerci să te implici, ajungi la nişte concluzii care nu-ţi dau motive de bucurie.”

Rep: Te deranjează acest apelativ? – “Mă deranja mai mult dacă spunea lumea că sunt corupt, nepregătit, că nu-mi respect cuvântul. Este o chestiune de percepţie şi, încet, încet, se va schimba de la sine.”

Rep: Am remarcat activitatea intensă în plan virtual. O consideri o componentă importantă a strategiei de imagine?

– “Când am preluat organizaţia, ea nu exista în plan virtual. În contextul în care, informaţiile circulă cel mai repede, cel mai eficient şi ieftin iar în viitorul nu foarte îndepărtat cea mai importantă componentă a campaniei electorale va fi campania on-line, este parte a strategiei şi suntem încă la început de drum.

În mare parte, este un feedback pozitiv, dar ţine şi de sfera de diseminare a informaţiei. Încurajator ar fi nu neapărat să fie un feedback pozitiv, ci să existe o reacţie din partea cetăţenilor. Eu vreau să dezvolt şi o pagină de informare detaliată a cetăţenilor cu privire la activitatea administrativă a municipiului. După fiecare şedinţă, să comunicăm târgoviştenilor ce s-a decis. Dincolo de activitatea politică, PSD Târgovişte joacă fotbal cu echipa liberală.”

Rep: Ajută în politică acest tip de activitate şi dacă eşti pasionat de sportul rege, în special?

– “Îmi place sportul, în general. Practic fotbal, tenis şi alte sporturi. Cred că, în afara beneficiilor pe care le ai sub aspectul sănătăţii, îţi dezvoltă şi un oarecare spirit de fair-play. E o modalitate destul de facilă de socializare. A te cunoaşte şi în afara cadrului rigid al activităţilor politice. O partidă de fotbal poate să spulbere foarte multe bariere de comunicare.

De exemplu, partidele de tenis au reprezentat, de-a lungul timpului, modalităţi prin care anumite opinii divergente au ajuns la un numitor comun tocmai de la influenţa pe care sportul o are asupra comportamentului uman. Lansăm o provocare, cine vrea să joace fotbal cu noi, indiferent de zonă, să o facă”, scrie db24news.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial