2 mai 2024
Apar noi imagini cu BMW-ul rămas blocat între cabanele Dichiu și Piatra Arsă

Apar noi imagini cu BMW-ul rămas blocat între cabanele Dichiu și Piatra Arsă

Webp.net-resizeimage-141O familie din București a avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani după ce s-a aventurat pe un drum înzăpezit din Bucegi.

Cu toate că șoseaua respectivă este închisă iarna, turiștii au ignorat indicatorul și, la un moment dat, au ajuns cu mașina într-un șanț.

Oamenii aflați în vehicul, printre care doi copii, au fost recuperați teferi din nămeți.

Şoferul acestei maşini a ignorat stratul gros de zăpadă şi a înaintat pe şosea. Doar că, la un moment dat, în apropiere de cabana Dichiu, autoturismul a derapat şi a ajuns într-un șanț.

Webp.net-resizeimage-142Ciprian Vătăşelu, purtător de cuvânt IJJ Dâmboviţa: “Ajunși la fața locului, jandarmii montani, salvamontiștii și echipa de la ISU Dâmbovița au acționat pentru deblocarea autovehiculului.”

În vehicul se aflau patru persoane, printre care doi minori – de 4, respectiv 11 ani. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ciprian Vătăşelu, purtător de cuvânt IJJ Dâmboviţa: “Este marcat cu indicator cu trecerea interzisă, este închis circulaţiei pe timp de iarnă. Nu au luat în calcul acel indicator. Autovehiculul era echipat corespunzător pentru condiţii de iarnă, cu anvelope. Se impune deplasarea şi cu lanţuri, eventual chiar lopeţica şi cu saci de nisip.”

După operaţiunea de salvare, ce a durat mai bine de două ore, turiştii, de loc din Bucureşti, s-au întors spre casă.

Ciprian Vătăşelu, purtător de cuvânt IJJ Dâmboviţa: “Colegii de la poliţia de la postul Padina ar fi aplicat o sancţiune contravenţională cu avertisment şi două puncte de penalizare.”

Salvamontiştii le recomandă şoferilor să nu se aventureze în zone de munte fără să se intereseze de starea drumului.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial