28 aprilie 2024
Antrenor de 200.000 de euro pe sezon la CSM Târgovişte?

Antrenor de 200.000 de euro pe sezon la CSM Târgovişte?

❚ Foarte bine cotat la nivelul baschetului european, dar şi unul dintre cei mai scumpi antrenori de pe piaţă, Dikeolakos a câştigat titlul în Turcia cu Fenerbahce Istanbul, echipă cu care a pătruns până în semifinalele Euroligii, pregătind în paralel şi naţionala Letoniei ❚ Site-ul totalbaschet.ro crede că primarul Boriga ţinteşte o participare în Euroligă, unde este nevoie de un buget minim de 3 milioane de euro (în jur de 130 miliarde lei vechi) ❚ Asta ar însemna un efort financiar uriaş pentru bugetul local, într-un oraş unde sunt multe nevoi şi unde oamenii vor mai degrabă locuinţe şi locuri de muncă, decât antrenori şi jucătoare de baschet cu salarii nesimţite

„Sezonul ce urmează va însemna o premieră în baschetul românesc. Este ceva mai mult decât acum doi ani. Nici o jucătoare şi nici antrenorii nu mai au contract în acest moment cu CSM Târgovişte”, a fost declaraţia din urmă cu o săptămână a primarului Gabriel Boriga, preluată de site-ul totalbaschet. ro. La o asemenea „promisiune” au urmat şi „săpăturile”, iar cei care administrează site-ul au aflat lucruri incredibile. Cu contacte în lumea baschetului european, oamenii au fost direcţionaţi către două site-uri de specialitate (unul englezesc şi altul maghiar), unde au descoperit, foarte probabil, premiera promisă de Boriga.

La Târgovişte ar urma să ajungă grecul George Dikeolakos, antrenorul campioanei din Turcia, Fenerbahce Istanbul, dar şi al echipei naţionale a Letoniei. Presa din Turcia susţine că Dikeolakos (43 ani) ar fi încetat colaborarea cu Fener, după ce başkanii au refuzat să continue cu letona Elina Babkina (23 ani), între cei doi existând se pare o relaţie mai apropiată. Aşa s-a ajuns la varianta cu Dikeolakos antrenor la Târgovişte, unde ar urma să vină la pachet cu Babkina.

Nini ar prelua o echipă de băieți

Foarte bine cotat la nivelul baschetului european, dar şi unul dintre cei mai scumpi antrenori de pe piaţă, Dikeolakos a câştigat titlul în Turcia cu Fenerbahce, echipă cu care a pătruns până în semifinalele Euroligii. În 2010, grecul a câştigat FIBA EUROPE CUP cu Sony Athinaikos, atunci când MCM Târgovişte s-a oprit în sferturile de finală. Sursele noastre spun că Dikeolakos ar fi plecat din Turcia de la un contract minim de 200.000 de euro pe sezon (aproape 10 miliarde vechi), iar dacă a semnat într-adevăr cu CSM Târgovişte, e clar că nu a făcut-o pe bani mai puţini.

Ca o comparaţie, puţin peste 200.000 de euro este bugetul pe un an al Chindiei, în Liga a II-a la fotbal. În aceste condiţii, se va renunţa aproape sigur la serviciile lui Florin Nini, despre care totalbaschet.ro susţine că va prelua aproape sigur o echipă de băieţi. Ne-am obişnuit cu aceste schimbări de antrenori în baschetul şi chiar în sportul dâmboviţean, puşi pe liber după ce şiau realizat obiectivele. Într-o intervenţie televizată, Nini vorbea despre planuri de viitor la Târgovişte, luând în calcul o colaborare şi pentru sezonul următor.

Intenții de Euroligă la Târgoviște?

Aceeaşi sursă speculează că premiera baschetbalistică promisă de primarul Boriga ar putea reprezenta şi o participare cu CSM Târgovişte în Euroligă, unde nu a evoluat până acum nici o echipă de club din România. Pentru asta, trebuie o garanţie financiară de 750.000 de euro şi un buget minim de 3 milioane de euro (în jur de 130 de miliarde vechi), bani foarte mulţi pentru un club ca CSM Târgovişte şi pentru o urbe prăbuşită economic. „Cel mai probabil, Târgovişte va juca în Euro Cup.Trebuie să aşteptăm rezultatele alegerilor locale, după care vom avea mai multe date concrete”, s-a exprimat Boriga pentru acelaşi site, cu noi rupând orice dialog, la fel ca preşedintele CSM, Ciprian Iugulescu.

Dacă lucrurile vor ieşi bine pentru Boriga şi pentru PDL, atunci îi vom vedea aproape sigur pe Dikeolakos la Târgovişte, dar şi alte jucătoare de talie internaţională. Asta ar însemna şi un efort financiar uriaş pentru bugetul local, într-un oraş unde sunt multe nevoi şi unde oamenii vor mai degrabă locuinţe şi locuri de muncă, decât antrenori şi jucătoare de baschet cu salarii nesimţite. Conform presei centrale, cel mai mare contract l-a avut la Târgovişte americanca Tina Thompson, în 2010, care ar fi încasat 120.000 de euro pentru cele patru luni petrecute aici.

Am rămas, efectiv, fără replică, la asemenea sume şi priorităţi! P.S. „Un antrenor de talia lui Dikeolakos este imposibil să vină la Târgovişte doar pentru a juca în campionatul României, regulă valabilă şi în cazul unor jucătoare valoroase. Dacă CSM Târgovişte va evolua în Euroligă sau cel puţin în FIBA CUP, atunci lucrurile se schimbă radical. Am auzit şi eu vorbindu-se despre Dikeolakos şi Târgovişte, însă nu am insistat să aflu mai multe, având şi alte priorităţi în acest moment, în afară de baschet”, ne-a transmis ieri Carmen Tocală, noul preşedinte al ANST şi fostul preşedinte al FRB.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial