24 aprilie 2024
“Chindia MOARE şi BORIGA E-N CANARE!”

“Chindia MOARE şi BORIGA E-N CANARE!”

❚ Dacă startul în noul sezon se va da pe 18 august şi nu va fi amânat cu o săptămână sau două, aşa cum se vehiculează, e greu de crezut că printre competitoare se va număra şi Chindia Târgovişte ❚ Jucătorii, antrenorii şi ceilalţi angajaţi sunt neplătiţi de peste două luni, în contul clubului nu există nici un ban ❚ Preşedintele onorific Gică Popescu aşteaptă bani de la autorităţile locale, care au contribuit luna trecută cu 1,34 miliarde lei vechi, ba chiar speră să-şi recupereze şi sumele pe care susţine că le-a investit în club, undeva la 10 miliarde ❚ În tot acest timp, Consiliul Local Municipal a acordat un sprijin financiar de 20 de miliarde lei echipei de baschet, pentru a putea participa în Euroligă ❚ Ziua de ieri s-a agitat şi mai tare, din momentul în care s-a aflat că Ion Crăciunescu a fost demis din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, apărând imediat speculaţii pe tema revenirii sale ca preşedinte la Chindia

Zilele trec, iar criza se adânceşte la Chindia Târgovişte, cea mai iubită şi importantă echipă din sportul dâmboviţean, de vreme ce a atras la meciuri o medie de peste 2.000 de spectatori, cea mai mare din Liga a II-a în campionatul trecut. Dacă startul în noul sezon se va da pe 18 august şi nu va fi amânat cu o săptămână sau două, aşa cum se vehiculează, e greu de crezut că printre competitoare se va număra şi Chindia Târgovişte.

Jucătorii, antrenorii şi ceilalţi angajaţi sunt neplătiţi de peste două luni, în contul clubului nu există nici un ban. Preşedintele onorific Gică Popescu aşteaptă bani de la autorităţile locale, care au contribuit luna trecută cu 1,34 miliarde lei vechi, ba chiar speră să-şi recupereze şi sumele pe care susţine că le-a investit în club, undeva la 10 miliarde lei.

În tot acest timp, Consiliul Local Municipal a acordat un sprijin financiar de 20 de miliarde lei echipei de baschet, pentru a putea participa în Euroligă şi sunt şanse foarte mici să mai existe rezerve bugetare şi pentru fotbal. Nu ar fi rău ca jucătorii, antrenorii şi suporterii echipei să se adune în faţa primăriei şi să solicite la rându-le un sprijin de 20 de miliarde, doar că Boriga este plecat în concediu, undeva prin Canare.

Vrem soluții în loc de orgolii

Din păcate, greii proiectului, adică preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi cel onorific, Gică Popescu, nu reuşesc să se reaşeze la masa discuţiilor, ultimul deranjând serios atunci când a ales să ia decizii fără să se consulte cu acţionarii locali, dar şi când a insistat să lucreze cu personaje care l-au atacat în campania electorală pe noul şef al judeţului. E clar că „Baciul” nu mai are de gând să se implice financiar la echipă, sperând ca bugetul să fie asigurat de CJD şi Primăria Târgovişte.

Cum preşedintele Ţuţuianu a anunţat că a găsit instituţia într-o situaţie financiară disperată, având datorii de peste 1.100 de miliarde lei vechi, din păcate de aici mai pot veni foarte puţini bani în comparaţie cu nevoile echipei. Speranţe ar fi fost la Primăria Târgovişte. Unde s-au găsit 20 de miliarde pentru baschet, se puteau rupe măcar 5 şi pentru a salva echipa de fotbal.

„Jurnal de Dâmboviţa” a încercat să vorbească în aceste zile cu factorii implicaţi în proiectul Chindia, pentru a-i convinge să se adune rapid şi să salveze echipa de la dezastru. Cum primarul Gabriel Boriga a plecat în concediu, iar Gică Popescu nu a avut chef şi timp să ne vorbească, toate speranţele se leagă de implicarea preşedintelui CJD Adrian Ţuţuianu.

În acest moment e posibil orice, inclusiv ca Gică Popescu să se retragă din proiect

CJD ar trebui să numească un reprezentant în proiectul Chindia, de preferat un preşedinte executiv şi un nou şef de centru, însă priorităţile au fost altele, printre ele marile obiective politice şi alegerile care au venit în cascadă. În acest moment e posibil orice, inclusiv ca Gică Popescu să se retragă din proiect, situaţie în care ultimele speranţe se leagă de CJD, mai precis de Adrian Ţuţuianu.

Crăciunescu a fost demis din fruntea CCA

Ziua de ieri s-a agitat şi mai tare, din momentul în care s-a aflat că Ion Crăciunescu a fost demis din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, apărând imediat speculaţii pe tema revenirii sale ca preşedinte la Chindia.

„Sunaţi-l pe Crăciunescu şi întrebaţi-l dacă vrea să vină la Chindia”, a fost răspunsul sec al lui Gică Popescu.

L-am sunat, însă nici el nu a răspuns ieri apelurilor noastre telefonice, aşa cum nu au făcut-o nici vicepreşedintele Sorin Lungu sau Ţâcă Zamfir, şeful centrului de copii şi juniori. Dacă ar fi să revină la Chindia, echipă pe care a părăsit-o pentru a deveni şeful arbitrilor, Crăciunescu mai are nevoie şi de acordul lui Adrian Ţuţuianu, nu doar de al lui Gică Popescu.

La cum arată bugetul şi viitorul clubului, e greu de crezut că nea Nelu va putea să facă minuni şi să aducă bani de acasă, solicitând, cu siguranţă, un salariu zdravăn ca preşedinte executiv. Mesajul nostru rămâne acelaşi. Cu sau fără Gică Popescu, Chindia trebuie să meargă mai departe!

S.O.S. Salvaţi Chindia!

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro || Ionuț Parghel

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial