27 aprilie 2024
“Angajații Centrului de la Țuicani, lăsați fără stimulentul de risc”

“Angajații Centrului de la Țuicani, lăsați fără stimulentul de risc”

“Angajații Centrului de la Țuicani, lăsați fără stimulentul de risc.

Am primit de curând în audiență angajați ai Centrului social de la Țuicani, Moreni, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Dâmbovița.

Aceștia mi-au adus la cunoștință o situație dificilă cu care se confruntă de mai multă vreme.

Este cunoscut faptul că angajații de aici lucrează în condiții speciale, cu oameni cu probleme grave de sănătate.

Cum mediul de lucru este expus permanent riscurilor, mai ales în perioada Pandemiei de Covid-19, este normal ca angajații aceștia să beneficieze de stimulentul de risc. La fel de normal a considerat și instanța, care le-a dat dreptate oamenilor și a obligat DGASPC Dâmbovița să le achite acest stimulent conform legii. Lucru care nu s-a întâmplat.

Am înaintat o adresă conducerii DGASPC, prin care cer lămuriri cu privire la această nedreptate.

‘’Având în vedere sentința civilă a Tribunalului Dâmbovița nr. 1878 din 15.06.202, devenită executorie în perioada 01 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2021, prin care trebuie plătit stimulentul de risc de 2500 lei brut pe lună, prevăzut de art. 7 alin. 5 din OUG nr. 43/2020,în calitate de deputat ales în circumscripția nr.16 Dâmbovița, în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informații publice și în baza art. 39 din Legea 96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor, vă rog să îmi puneți la dispoziție următoarele informații:1. Conform prevederilor legale plata sumelor cuvenite și câștigate în instanță se actualizează cu indicele prețurilor de consum, precum și cu dobânda legală remuneratorie și se plătesc în tranșe pe 5 ani de zile. Prima tranșă, de 5% din valoarea titlului executoriu ar trebui plătită în anul curent – 2022. Când se va efectua această plată?2. Având în vedere că este vorba de o hotărâre judecătorească din iunie 2021, de ce nu s-a efectuat plata primei tranșe până la data curentă?’’.

Aștept reacția celor de la DGASPC Dâmbovița, mai cu seamă că angajații de la Țuicani par ignorați de atâta amar de vreme”, a menţionat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial