29 martie 2024
”„Îmi dai ca să-ți dau” sau cum funcționează „parandărătul” PSDNL”

”„Îmi dai ca să-ți dau” sau cum funcționează „parandărătul” PSDNL”

”„Îmi dai ca să-ți dau” sau cum funcționează „parandărătul” PSDNL

Îl „porcăiesc” în public pentru a-l „scăpa” în privat. Modul în care PSD punctează electoral atunci când vine vorba despre actual ministru al energiei, Virgil Popescu, e cunoscut deja. Pesediștii încearcă însă în același timp să „facă uitată” perioada în care omul lor cheie ocupa această funcție: e vorba despre Nicolae Bădălău, ex „baron” de Giurgiu, actualmente „cazat la răcoare”, în arest preventiv.

Noile stenograme care îl implică sunt șocante și scot la iveală un nivel al corupției la care puțini s-ar putea gândi. Promisiuni, mite, aranjamente și chiar și amenințări cu represalii, totul pentru ca „cei care trebuie”, gașca PSDNL, să pună mâna pe proiecte și fonduri „grase”, astfel încât banii să rămână în „famiglie”

.„Îmi dai ca să îți dau” a funcționat mult timp la acest nivel. Când apăreau problemele, „placa” se schimba brusc. Citez: „Fă, mânca-mi-ai … dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport”. Cuvintele îi aparțin lui Bădălău, un pesedist din elita partidului.

Dincolo de ton sau de obscenități, rămâne acest adevăr sumbru: că forța a fost folosită pentru a putea deturna fonduri și că funcțiile erau (și sunt încă) folosite pentru a „mijlocii” câștiguri ilicite; unde mai pui că un astfel de personaj a fost puternic protejat în interiorul partidului (și nu doar acolo), până în momentul în care i-au fost puse cătușele”, spune deputatul Daniel Blaga, președinte USR Dâmbovița și secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial