❚ Degradarea fotbalului judeţean a erodat puterea lui Emil Tudor şi tot mai mulţi sunt cei care nu-l mai vor preşedinte la AJF, de unde speră să dispară odată cu el şi colaboratorii de vârsta a treia ❚ Dacă echipele din Gura Şuţii şi Valea Mare vor abandona competiţia, Liga a IV-a ar rămâne cu 15 formaţii din 18 şi cu doar şase meciuri din nouă jucate pe etapă ❚ „Au venit de dimineaţă la primărie 20 de cetăţeni, hotărâţi să se deplaseze la Târgovişte, pentru a-şi striga nemulţumirile la sediul AJF”, ne-a dezvăluit Constantin Dinu, primarul de la Gura Şuţii, care nu a renunţat la ideea de a retrage echipa din campionat ❚ Solicităm în continuare demisia de onoare a preşedintelui Emil Tudor, dar şi intervenţia organelor abilitate la AJF Dâmboviţa, unde se impun schimbări urgente şi alegeri noi!
Agitaţie mare ieri la sediul AJF, după unul dintre cele mai furtunoase weekend-uri din fotbalul dâmboviţean. Speriat că şi alte echipe ar putea urma exemplul Comerţului Viişoara, de a se retrage din Liga a IV-a, preşedintele Emil Tudor a încercat să-i convingă pe reprezentanţii cluburilor nemulţumite să nu ia o asemenea decizie, pentru a nu strica şi mai mult competiţia. Cel mai vehement a fost în continuare primarul-antrenor de la Gura Şuţii, Constantin Dinu, care nu a renunţat la ideea de a scoate echipa din campionat.
„Vă rog să mă credeţi că au venit de dimineaţă la primărie 20 de cetăţeni, hotărâţi să se deplaseze la Târgovişte, pentru a-şi striga nemulţumirile la sediul AJF. Oamenii mi-au transmis să retrag echipa din campionat, în semn de protest faţă de mascarada de la meciul cu Corneşti şi faţă de bătaia de joc a arbitrilor. Chiar dacă cei de la Gura Şuţii sunt nebuni după fotbal, nu vor să mai suporte atâta nedreptate. Mi-e teamă să nu se ajungă la ceva mai rău şi poate că ar fi indicat să ne retragem din campionat. În plus, cele 10 milioane câte cheltuim la un meci, mai bine le-am împărţi copiilor sărmani din localitate”.
O decizie va fi luată cel mai probabil după şedinţa CCD de joi, când vor fi analizate evenimentele de la Gura Şuţii – Corneşti. Chiar dacă în opinia noastră organizarea jocului a fost impecabilă, totul depinde de ce au notat în raport oficialii partidei, adică arbitrii şi cei doi observatori. Cel de joc a fost chiar preşedintele CCD, Vasile Stroe, aşa că speţa este una interesantă.
Cu toate acestea, avem reţineri privind corectitudinea deciziei, după ce comisia a evitat săptămâna trecută să le suspende terenul celor de la Mija, ca urmare a incidentelor petrecute la meciul cu Săcuieni, chit că a aplicat o amendă de 200 lei şi i-a exclus pentru doi ani din viaţa sportivă pe Nicolae Bucur şi Fernando Fieraru.
Bani puțini, observatori mulți
Conducătorii AJF se tem că vor rămâne la Liga a IV-a şi fără Petrolul Valea Mare, care nu a plătit jucătorii de la începutul campionatului, dar nici arbitrii de la meciul cu Pucioasa. Chit că se încearcă transferul echipei la Odobeşti şi preluarea ei de către Dan (Tuci) Negriloaia, patronul de la Ziduri, totul se loveşte de refuzul primarului de la Valea Mare, Constantin Miu, venit special să discute cu Tudor.
„După ce că nu avem bani, ne-au mai băgat şi doi observatori, să ne îngroape de tot. Sunt mulţi primari care strâmbă din nas când văd cât trebuie să plătească pentru baremul arbitrilor şi al observatorilor. Arbitrajele s-au stricat şi mai rău, delegările se fac tot la comandă, iar scandalurile s-au înmulţit, aşa că nu vedem rostul a doi observatori”, ni s-au plâns mai mulţi dintre delegaţii prezenţi ieri la sediul AJF.
Dacă echipele din Gura Şuţii şi Valea Mare vor abandona, Liga a IV-a ar rămâne cu 15 formaţii din 18 şi cu doar şase meciuri din nouă jucate pe etapă. Ar fi bătaie mare pe ele, atât pentru arbitri, cât şi pentru observatori.
Tudor poate fi schimbat
Degradarea fotbalului judeţean a erodat puterea lui Emil Tudor şi tot mai mulţi sunt cei care nu-l mai vor preşedinte la AJF, de unde speră să dispară odată cu el şi colaboratorii de vârsta a treia. Mai mulţi conducători de echipe iau în calcul debarcarea lui Tudor, lucru perfect posibil dacă o treime dintre membrii afiliaţi solicită întrunirea Adunării Generale pentru schimbarea preşedintelui, iar două treimi votează pentru destituirea lui. Chiar dacă acest lucru pare greu de realizat, un rol important îl are politicul. În cazul în care primarii vor primi ca sarcină de partid destituirea preşedintelui AJF Dâmboviţa, cum foarte multe echipe sunt susţinute din bani publici, e clar nu-şi va risca nimeni funcţia pentru a-l salva pe Emil Tudor.
„Să presupunem că se va ajunge la alegeri noi, problema e pe cine punem în loc? Toţi cei de la AJF sunt o apă şi un pământ, dar asta nu înseamnă că nu se impune o schimbare”, sună concluzia viceprimarului de la Găeşti, Gheorghe Grigore.
Până atunci, să vedem cum se vor descurca cei de la AJF fără vicepreşedintele Ioan Negoescu şi ieri la fel de hotărât să renunţe la activităţile pe care le coordonează la nivel de juniori, arbitri şi observatori.
„Ce treabă am eu cu Negoescu, să facă ce vrea!”, a fost replica scurtă a preşedintelui Tudor, care evită orice dialog cu noi.
Solicităm în continuare să-şi înainteze o demisie de onoare, dar şi intervenţia organelor abilitate la AJF Dâmboviţa, unde se impun schimbări urgente şi alegeri noi!
Costin Mihai || costin.mihai@jurnaldedambovita.ro