1 mai 2024
Povestea de succes a multiplului campion la culturism internațional, Laurențiu Ilie

Povestea de succes a multiplului campion la culturism internațional, Laurențiu Ilie

Multiplu campion, medaliat la concursul internațional Pro Nutrition Grand Prix, Laurențiu Ilie se pregătește pentru încă o participare anul acesta.

Intensitatea antrenamentelor creste pe zi ce trece, iar dieta lui devine una draconică. Familia îl ajută, ca de fiecare dată, iar cele două fete, Alesia și Antonia, sunt cel mai mare sprijin moral.

Trage tare să pună Gaestiul pe harta culturismului internațional, deși nu are niciun sprijin din partea autorităților. Nici cei din comuna sa natală, Valea Mare, nu par mai interesați de sprijinirea acestui sportiv, în ciuda faptului că este recunoscut deja de câțiva ani drept campion într-un concurs de anvergură.

Cu modestie, Laurențiu spune că pregătirea lui sportivă nu este una deosebită, însă recunoște că cele mai mari sacrificii le face atunci când vine vorba de alimentație, trecând prin perioade în care, din cauza deficitului alimentar, se mulțumește doar a se uita toată ziua la emisiuni culinare.

E foarte drastic în privința dietei și a dus totul la extrem, motiv pentru care a si reusit ca la doar 70 kg să “ia fața” pe scenă giganților de peste 100 kg, mult mai înalți și mai solizi decât el.

Iese repede în evidență prin striațiile obținute în urma eliminării apei și a sodiului, iar pe scenă pare extraterestru, ajungând la procente de grăsime corporală atât de mici, încât viața îi este pusă în pericol.

Nu se plânge însă! Spune că fără disciplină nu poți realiza nimic, iar asta lipsește romanilor din a deveni mari. Avem multă ambiție și suntem hărăziți cu talent, însă ne lipsește disciplina și renunțăm ușor când dăm de greu.

Vrea să arate că se poate și că, dacă depui suficient efort pentru visul tău, poți face orice ți-ai propus.

E un exemplu de devotament, un sportiv implicat total și un excelent reper motivațional, și toate astea fără ca măcar să aibă un sponsor care să-i susțină parțial efortul financiar.

Concursurile nu sunt deloc ușoare, iar pregătirea nu este pentru oricine, dar crede în visul său și este concentrat să apară într-o formă cât mai bună, una care să șocheze pe toată lumea, așa cum spune el :”Dacă eu nu sunt șocat de forma mea, înseamnă că nu am făcut suficient”.

Motivația și susținerea deopotrivă o reprezintă familia, în familie simțindu-se cel mai bine, indiferent dacă este în pregătire sau se întoarce de la un concurs. Nu se vede stând departe de familie, motiv pentru care nici nu a plecat din țară în locuri unde culturismul este o adevărată industrie, iar sportivii sunt asaltați cu oferte de către sponsori. â

În țară, au fost câțiva oameni ce l-au mai susținut de-a lungul carierei, și cărora dorește să le mulțumească în mod deosebit: Emil Dulgheru, Andrei Alexandrescu și omul care l-a ajutat cu suplimentele nutritive, Eugen Cacherda.
“Vreau sa știți ca în spatele unui sportiv de succes sta și o femeie care ii este alături și îl ajuta!
Și tot odată vreau sa mulțumesc din suflet omul care a crezut în mine și de fiecare data ma ridicat psihic și moral RAZVAN TATULEA”.

Spune că dacă nu ești în stare să vezi luminița de la capătul tunelului, nu ai nicio șansă în acest sport, care, deși la exterior pare doar fizic, implică și un foarte mare consum psihic.

A reușit, a revenit de încă două ori pentru a curăța tot podiumul la categoriile la care a participat, iar anul acesta vrea cel de al patrulea titlu. Îi dorim succes și de nu, un sponsor pe măsura implicării sale!

articol de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial