17 septembrie 2021
ACUM! Câteva sute de persoane, miting de solidaritate, la Târgoviște, pentru familia Bodnariu!

ACUM! Câteva sute de persoane, miting de solidaritate, la Târgoviște, pentru familia Bodnariu!

bodna1Câteva sute de persoane s-au adunat la această oră pe platoul din fața Prefecturii Dâmbovița într-un miting de solidaritate pentru familia Bodnariu!

Oamenii au vorbit pe facebook și au stabilit să se întâlnească, astăzi, pentru a susține cauza soților care au rămas fără cei cinci copii după ce autoritățile din Norvegia au decis să îi separe.

Copiii au dubla cetatenie romana si norgeviana, insa cea dintai a fost obtinuta abia anul trecut in decembrie, dupa ce autoritatile la Barnevernet preluasera deja copiii in custodie.

bodnariu“La MAE, ambasadorul a subliniat ca este vorba de un caz social cu impact emotional foarte mare, a propus o cooperare politica pentru gestionarea acestui caz, a reamintit propunerea privind integrarea copiilor in familia extinsa a tatalui, din Romania. Acest lucru este in interesul copiilor. Ambasadorul a cerut permisiunea pentru ca consului sa ii poate vizita pe copii in aceste situatii”, a transmis purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe.

“A fost o intalnire buna, s-a discutat foarte mult, despre legea copilului de aici si in special pe drepturile omului. Demersuri care nu stim ca afecteaza situatia noastra, dar consideram ca sunt foarte bine venite. Sunt mai multe aspecte cum protectia copilului judeca un caz sau modul lor de a gandi pe ce se pune accentul”, spune Marius Bodnariu, tatal copiilor.

Marius Bodnariu, tatal celor 5 copii luati de statul norvegian, s-a intalnit la Oslo cu ambasadorul nostru. Statul roman i-a promis ajutorul si le-a cerut autoritatilor norvegiene sa comunice stadiul anchetei in acest caz.

In acest timp, tatal minorilor asteapta judecarea recursului prin care spera sa isi primeasca cei 5 copii inapoi. Indiferent de rezultat, el va trebui sa lupte din martie cu autoritatea tutelara norvegiana in instanta ca sa nu piarda dreptul de ingrijire a minorilor pana la varsta de 18 ani.

“Ce pana acum a fost o decizie temporara prin procesul care s-a initiat in martie vor sa trasforme decizia temporara intr o decizie permanenta, adica are grija protectia copiilor de ei prin plasament sau altceva”, mai spune Marius Bodnariu, tatal copiilor.

Ambasada Norvegiei ne-a prezicat intr-un comunicat ca: “Parintii au dreptul la un proces echitabil, inclusiv un avocat platit de guvern, dreptul de a fi audiati si de a contesta decizia Consiliului la Tribunalul Districtual. O data pe an parintii au dreptul sa depuna cerere pentru revocarea ordinului de plasament.”

Marisul Bodnariu sustine ca protectia copilului din Norvegia i-a luat copii pe 16 noimbrie, fara nici o explicatie. El crede ca problema pleaca de la credinta lor, la care s-au adaugat acuzatiile de violenta in familie pentru ca a aplicat corectii fizice acasa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial