6 mai 2024
39 de câini au fost salvați din gospodăria unui bărbat din Titu

39 de câini au fost salvați din gospodăria unui bărbat din Titu

39 de câini au fost salvați din gospodăria unui bărbat din Titu

Sursa foto: Protv

”În urma demersurilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, 39 de câini au fost încredințați unei asociații nonprofit autorizată în domeniul protecției animalelor.

Având în vedere că la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost înregistrate mai multe sesizări ale unei femei, din orașul Titu, cu privire la faptul că vecinul acesteia, un bărbat, de 63 de ani, deține foarte multe exemplare canine de rasă comună care provoacă disconfort, fără a fi asigurate condițiile de bună stare a acestora, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost desfășurate mai multe activități pentru preluarea animalelor.

Astfel, în urma demersurilor întreprinse, polițiștii au identificat o asociație nonprofit, cu profil de protecție a animalelor, dispusă să preia exemplarele canine cu titlu gratuit.

În perioada 18 iulie – 18 august a.c., asociației i-au fost încredințați 39 de câini pentru adăpost și îngrijire. În prezent, fostul proprietarul mai deține două exemplare canine care sunt sterilizate, vaccinate și microcipate.

Precizăm că anterior bărbatul respectiv a fost sancționat contravențional, cu amenzi de peste 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 205/2004, Legii nr. 61/1991, O.U.G. nr. 155/2001 și O.U.G. nr. 55/2002.

Polițiștii atrag atenția tuturor deținătorilor de animale cu privire la faptul că au obligaţia de a asigura un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie.

De asemenea, aceștia au obligaţia de a avea un comportament lipsit de brutalitate faţă de animale, de a asigura condiţiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, precum şi de a nu le părăsi sau izgoni”, precizează IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial