4 mai 2024
MOROIENI: 14 romi au fost prinşi la furat de cetină! Vezi ce le-au spus poliţiştilor!

MOROIENI: 14 romi au fost prinşi la furat de cetină! Vezi ce le-au spus poliţiştilor!

Captura impresionanta de cetina, aseara, in localitatea Moroieni. Politistii au prins 14 persoane de etnie roma avand asupra lor 600 kilograme de crengi de brad. Acestea urmau sa fie vandute la negru in preajma sarbatorilor, insa in loc sa scoata un profit frumos, hotii s-au ales cu dosare penale si risca acum inchisoarea.

Si i-a prins cu sacu-n spate!

“Gata, pe noi ne-a luat pentru un sac de cetina, la puscarie, mergem la puscarie acum. Ai vazut!”, spunea una dintre pirandele cercetate. Un adevarat circ s-a iscat aseara la sediul politiei din comuna Moroieni. Toti cei prinsi cu cetina asupra lor s-au jurat ca nu au furat-o si implicit nici nu au taiat-o din copaci, ci doar au adunat crengile gasite deja…de pe jos.

N-au furat-o, au… cules-o!

“De ce ati furat cetina? Pai n-am furat, n-am furat ca am gasit-o si noi pe jos. De ce ati luat cetina de pe jos? Au fost niste muncitori care au taiat copacii si cetina putrezea in paduresi am luat-o si noi sa facem si noi niste coronite sa avem ce da la copii de mancare”, se jura o alta suspecta. Explicatiile nu i-a convins insa pe oamenii legii. Acestia spun ca hotii actioneaza inca din timpul zilei. Merg in padure, taie crengile, iar apoi seara femeile vin si le aduna. Numai dintr-un singur sac cu cetina romii urmau sa castige cel putin 800 de lei.

Ba e furt!

“Am identificat 14 persoane de etnie rroma din comuna Moroeni sat Glod care au patruns in fondul forestrier national si in arii protejate au deteriorat arbiori, au taiat cetina si au adus astfel un prejudiciu patrimoniului national cu mult peste cinci ori valoarea unui metru cub de masa lemnoasa pe picor”, ne-a declarat inspectorul Marius Dinca, seful Politiei Fieni.

Nu promit ca nu vor fura din nou…

Romii sunt cercetati acum penal pentru infractiunea de distrugere si risca pedeapsa cu inchisoarea. Probabil ca multi vor repeta isprava si se vor intoarce peste cateva zile din nou in padure. “O sa mai cautati iarna asta cetina? Depinde, depinde. Nu promitem, depinde….”, radea de zor una dintre suspecte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial