5 mai 2024
Activităţi în licee pentru prevenirea bullyingului şi a consumului de droguri

Activităţi în licee pentru prevenirea bullyingului şi a consumului de droguri

Activități informativ-preventive pentru combaterea consumului de substanțe interzise și a fenomenului de bullying

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități pentru informarea elevilor cu privire la consecințele consumului de substanțe interzise, precum și pentru prevenirea și combaterea fenomenului de bullying.

Polițiștii și-au propus ca prin aceste activități să se reducă numărul de elevi implicați în evenimente produse cu violență, obiectivul principal fiind acela de a conștientiza efectele pe care le produc actele de violență fizică și psihologică asupra victimelor și autorilor, formarea unor comportamente corecte și responsabile, precum și evitarea implicării tinerilor în astfel de fapte.

De asemenea, activitățile au vizat și prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri în rândul elevilor, acestea fiind circumscrise proiectelor “Fii inteligent, nu violent!” și “Învață să fii liber!”.

Sesiunile de informare au fost desfășurate la Liceul “Nicolae Ciorănescu” din Târgoviște, Liceul “Voievodul Mircea” din Târgoviște, Liceul “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, Liceul “Mihai Viteazul” din Vișina, Liceul “Goga Ionescu” din Titu, Școala Gimnazială “I. Al. Brătescu Voinești” din Târgoviște, Școala Gimnazială Tărtășești, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15, Școala Gimnazială Coresi Târgoviște.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial