9 mai 2024
Târgovişte – Pistolarul ăsta a uimit poliţiştii!

Târgovişte – Pistolarul ăsta a uimit poliţiştii!

Un bărbat este cercetat de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor Legii 295/2004 R privind regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, poliţiştii au depistat un bărbat, de 32 de ani, din Târgovişte, în timp ce deţinea la domiciliu 2 pistoale şi 37 de cartuşe cu capsele nepercutate, fără a le depozita în condiţii de securitate.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în cursul lunii decembrie 2013, bărbatul a utilizat pentru divertisment pistoalele în pădurea din comuna Aninoasa.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia în conformitate cu art. 130 alin. 1 lit. d din Legea 295/2004 R, dispunându-se şi anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiei neletale supuse autorizării potrivit art. 130 alin 2 lit. b din aceeaşi lege.

De asemenea, în cauză au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art 135 din Legea 295/2004 R, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial