10 mai 2024
Acțiuni pentru prevenirea furturilor din locuințe

Acțiuni pentru prevenirea furturilor din locuințe

#EUFocusDay 2023: prevenirea furturilor din locuințe în centrul atenției

Astăzi, 21 iunie, se desfășoară cea de-a cincea ediție a evenimentului ”Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuințe”, conform deciziei adoptate de consiliul Administrativ al Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității.

Pentru reducerea numărului de victime ale furturilor din locuințe, 23 de țări europene, din cadrul EUCPN (European Crime Prevention Network) și EMPACT, și-au unit forțele pentru a lansa această inițiativă.

Astfel, la nivelul județului Dâmbovița, pe parcursul acestei zile, activitățile desfășurate de către polițiștii de la Compartimentul de analiză și Prevenirea Criminalității s-au concentrat pe combaterea acestui fenomen prin organizarea unor sesiuni de informare a cetățenilor cu privire la modul în care își pot proteja locuințele și bunurile.

Polițiștii au organizat în orașul Pucioasa, la Centrul de Cultură o activitate informativ-preventivă dedicată, în special, persoanelor care fac parte din asociațiile de proprietari sau care beneficiază de serviciile centrelor comunitare, dar și celorlalți locuitori ai orașului.

Pe lângă recomandările polițiștilor, prezentarea unor materiale video, abordarea unor diferite teme circumscrise prevenirii furturilor, participanților li s-au descris  principalele moduri de operare utilizate de infractori, precum și modul de gestionare și soluționare ale unor cazuri de furturi din locuințe.

De asemenea, la Centrul pentru persoane vârstnice, din Găești a fost desfășurată o altă sesiune de informare, la activitate, în sprijinul polițiștilor, participând o persoană privată de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de furt din locuințe, condamnată la 12 ani de închisoare.

Polițiștii au subliniat faptul că folosirea unor încuietori eficiente ale ferestrelor și ușilor, dar și folosirea iluminatului extern cu senzori ori a sistemelor moderne de securitate, pot conduce la o scădere semnificativă a criminalității.

Cu ocazia acestor activități, polițiștii au distribuit beneficiarilor fly-ere cu recomandări privind prevenirea furturilor din locuințe.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviște, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrului de Servicii Comunitare ”Floarea Speranței” – Pucioasa, Primăriei Pucioasa, Centrului Cultural European Pucioasa, EUROGUARD Pucioasa și Asociației Române pentru Tehnica de Securitate.

Video: https://youtu.be/szdH5CRnDr8 

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial