28 aprilie 2024
Rezultatele acțiunii Poliției Rutiere ”Alcohol&Drugs”

Rezultatele acțiunii Poliției Rutiere ”Alcohol&Drugs”

Rezultatele acțiunii „Alcohol & Drugs”

În săptămâna 14 – 20 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea Direcției Rutiere, au desfășurat acțiunea ,,Alcohol & Drugs”, organizată la nivel național.

Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), având ca obiectiv combaterea conducerii pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

În cele șapte zile de acțiune, polițiștii rutieri au efectuat 922 de testări pentru depistarea conducătorilor auto care au consumat alcool sau alte substanțe interzise.

În urma controalelor din trafic, polițiștii au întocmit 11 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (6 dosare penale fiind întocmite pentru consumul de alcool, iar 5 pentru consumul de substanțe psihoactive).

Totodată, alți 19 șoferi au fost depistați la volan în timp ce ar fi prezentat o concentrație a alcoolului cu o valoare între 0,01 mg/l și 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în perioada de 17 – 18 iunie 2023, s-a desfășurat operațiunea ,,Alcohol & Drugs Marathon”, în cadrul căreia, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii rutieri aflați în teren au acționat pentru depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.

Astfel, în cadrul acțiunii maraton, polițiștii au testat 227 de conducători auto, doi dintre aceștia fiind surprinși sub influența unor substanțe psihoactive, iar alți 7 sub influența alcoolului.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial