20 aprilie 2024
A fost o seară magică, la Târgovişte. Calea Luminii, tradiţie de suflet, a unit oamenii în pace şi bucurie

A fost o seară magică, la Târgovişte. Calea Luminii, tradiţie de suflet, a unit oamenii în pace şi bucurie

Tradiţie de suflet, la Târgovişte, unde, an de an, în Joia Mare înainte de Paşte, are loc un eveniment unic în România – Calea Luminii.

La lăsarea serii, peste două mii de lumânări au fost aprinse în piaţa din centrul oraşului, spre bucuria localnicilor, dar şi a turiştilor.

Fermecaţi de splendoarea luminiţelor roşii, oamenii şi-au spus cele mai calde urări şi s-au rugat pentru liniște şi pace.

A fost o seară magică în Vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, Târgovişte. Sute de oameni, din localitate, dar şi din alte zone din ţară, s-au bucurat de evenimentul ajuns la cea de 13-a ediţie.

După ce au participat la slujba de la biserică, oamenii au venit în centrul oraşului, unde au aprins o lumânare pe Calea Luminii, care simbolizează iubirea şi pacea.”

Reporter: Pentru ce vă rugaţi zilele acestea?

Localnică: „Pentru sănătatea tuturor, pentru o lume mai bună. Să fim mai empatici şi mai umani, cu credinţă în Dumnezeu, trecem peste toate.”

Oamenii sunt fascinați de spectacolul de lumini.

„Simt foarte multă iubire, îmi place că sunt multe lumini. Să fie mai puternici! Paşte fericit!” spune o copilă.

Evenimentul Calea Luminii a fost creat la iniţiativa unui îndrăgit artist târgoviştean, pictorul Mihai Şerbănescu, iar tradiția a continuat ani la rând.


Mihai Şerbănescu-organizator: „Lumina care ne călăuzeşte pe întreg parcursul vieţii, şi dincolo de viaţă, are semnificaţia ei. Cine iubeşte lumina, lumină va fi.”

Participanții spun că pleacă de la ceremonie cu liniște în suflet.

sursa – ŞtirileProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial