25 aprilie 2024
Minivacanța de 1 Mai, în siguranță!

Minivacanța de 1 Mai, în siguranță!

COMUNICAT DE PRESĂ

MĂSURILE INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA, PENTRU O MINIVACANȚĂ SIGURĂ DE 1 MAI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure, în siguranță, de minivacanța de 1 Mai

În fiecare zi, în perioada 28 aprilie – 2 mai a.c., peste 240 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie, cu prilejul minivacanței de 1 Mai, pentru siguranța tuturor cetățenilor care participă la evenimente sau activităţi cultural-artistice ori sportive, dar și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre și dinspre stațiunile turistice.

Activitățile desfășurate vor viza pe de-o parte combaterea faptelor antisociale și impunerea fermă a legii, iar pe de altă parte prevenire și descurajare acestora.

Pe perioada minivacanței de 1 Mai, polițiștii dâmbovițeni s-au organizat astfel încât cei care petrec zilele libere pe raza județului să fie permanent în siguranță, zilnic, fiind instituite peste 100 de patrule de ordine și siguranță publică.

De asemenea, se va avea în vedere asigurarea fluenţei traficului pe principalele artere către zonele turistice şi de agrement, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, dar și pentru fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Întrucât cetățenii vor profita de aceste zile libere pentru a se deplasa în zonele de recreere, fiind preconizată o creștere a valorilor de trafic, precizăm că, pe parcursul celor cinci zile, polișțiștii vor utiliza 49 de aparate pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare, inclusiv dispozitive TrueCam.
O importanţă deosebită se va acorda prevenirii evenimentelor rutiere, astfel că, în medie, 36 de poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor acționa pe drumurile naţionale şi județene pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv viteza excesivă, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, neasigurarea la schimbarea direcției de mers, abaterile bicicliștilor și pietonilor

Polițiștii vin în sprijinul conducătorilor auto cu următoarele recomandări:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză și nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau alte substanțe interzise.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial