30 aprilie 2024
Dâmboviţa: Şi mai mulţi poliţişti în preajma şcolilor!

Dâmboviţa: Şi mai mulţi poliţişti în preajma şcolilor!

polscCOMUNICAT DE PRESĂ

Acţiuni pentru menţinerea siguranţei în şcoli

În conformitate cu Planul de Acţiune al Poliţiei Române, aplicabil la nivel naţional, în perioada 9 – 13 mai a.c., în judeţul Dâmboviţa sunt organizate acţiuni cu efective mărite prin care se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, de la debutul acestei acţiuni, au fost desfăşurate 136 de activităţi preventive în școlile din județ, dintre care 66 în școli din mediul urban și 70 în unități de învățământ situate în mediul rural.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţişti de ordine publică, proximitate şi rutieră au realizat întâlniri informativ – preventive cu elevii, iar temele prezentate au vizat prevenirea violenţei în rândul tinerilor, atât în incinta cât şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, prevenirea infracțiunilor din sfera crimei organizate şi nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor de circulaţie.

Echipajele de poliţie au asigurat prezenţa, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, pentru fluidizarea circulaţiei şi creşterea siguranţei elevilor.

Până în prezent, au fost efectuate 177 de controale cu privire la modul de supraveghere, pază și acces, conform Legii 333/2003. În urma neregulilor constatate în acest domeniu, poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale .

Totodată, polițiștii au depistat 62 de elevi care absentau de la cursuri, fapt pentru care s-a luat măsura informării conducerii şcolilor din care aceştia făceau parte, în vederea luării măsurilor administrative.

Pe parcursul celor trei zile de acţiune, poliţiştii au aplicat 149 de amenzi, dintre care 13 conform Legii 61/1991 şi 113 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial