4 mai 2024

Un tânăr din Moreni a furat dintr-o locuință… o lună întreagă!

doicBănuit de furt, reținut de polițiștii morenari

Polițiștii din cadrul Secției nr.6 Poliție Rurală Moreni au reținut un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii „furt calificat”.

Cel în cauză va fi prezentat magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în perioada 09-27 februarie 2017, prin forțarea sistemului de închidere al ușii de acces, ar fi pătruns într-o locuință de unde ar fi sustras unelte electrice și produse alimentare.

rutiCercetat de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din Sălcioara.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate îmbibaţia alcoolică.

Ulterior, bărbatul a fost depistat de polițiștii din Titu în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Sălcioara, deși exercitarea dreptului de a conduce îi fusese suspendată.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Polițiștii de la rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat o infrcațiune la regimul rutier și au aplicat 502 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 81.450 de lei.

Din totalul amenzilor, 310 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranță și a sistemelor de retenție omologate, 23 pentru defecțiuni tehnice, 3 pentru consum de alcool și 19 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil de către conducătorii auto.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial