7 mai 2024

Târgovişte – Un aşa şofer n-ai vrea să întâlneşti niciodată în calea ta!

www.mariusbuga.ro_images_alcooliciPoliţia dâmboviţeană recomandă:

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice

În noaptea de 20/21 decembrie a.c., poliţişţii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit pentru control, pe raza localităţii, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un conducător auto de 43 de ani, din Târgovişte, în timp ce se deplasa pe DN 72 A cu o viteză peste limita legală admisă pe sectorul respectiv de drum.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

Poliţia dâmboviţană reaminteşte conducătorilor auto că alcoolul la volan este incompatibil cu activitatea de şofat, acesta reprezentând una dintre principalele cauze de producere a accidentelor de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial