mie. oct. 23rd, 2024

Suspect de furt, arestat preventiv !

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au surprins în flagrant un tânăr în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un garaj.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul, de 20 de ani, din Târgovişte ar fi sustras în cursul nopţii de 29/30 ianuarie 2014 mai multe bunuri din alte două garaje situate pe raza localităţii.

Totodată, în sarcina acestuia, s-a reţinut şi săvârşirea unui furt dintr-o societate comercială, faptă comisă în luna septembrie 2013.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate.

Poliţiştii au procedat la reţinerea suspectului pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi fiind prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Sfaturi utile pentru pietoni pentru o deplasare în siguranţă

În perioada 01-09 februarie 2014, elevii vor beneficia de vacanţa intersemestrială.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă părinţilor să îi înveţe pe cei mici :

-să circule numai pe trotuare !

-să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !

-acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

-să evite să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.) !

-atunci când se joacă să fie atenţi să nu pătrundă pe partea carosabilă; pot deveni cu uşurinţă victima unui accident de circulaţie;

-să nu staţioneze sau să se joace pe trotuare pentru a nu incomoda deplasarea celorlalţi pietoni;

-să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

-să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !

În ceea ce priveşte pietonii adulţi, poliţia rutieră le recomandă ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

Având în vedere fenomenele meteo specifice sezonului rece, recomandăm pietonilor să se asigure că intenţia lor de a traversa strada a fost observată de conducătorii auto.

De asemenea, se recomandă evitarea deplasărilor pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă cauzată de condiţiile meteo nefavorabile.

Dacă, totuşi, deplasarea nu poate fi amânată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de pătrunderea pe partea carosabilă şi să folosească accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culori deschise, pentru a fi vizibili în trafic.

Pentru o vacanţă în siguranţă, poliţia dâmboviţeană recomandă:

Dragi elevi,

Indiferent de locul unde decideţi să petreceţi vacanţa intersemestrială (acasă, la bunici, la munte, în tabere şcolare), pentru a nu deveni victima unei infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă întrucât un comportament neadecvat sau agresiv sporeşte riscul producerii unor evenimente negative:

-în cazul în care vă petreceţi vacanţa în tabere şcolare, nu plecaţi în drumeţii singuri, fără a fi însoţiţi de adulţi;

-evitaţi deplasările pe timpul nopţii;

-respectaţi regulile de circulaţie;

-nu vă lasaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp;

-evitaţi să intraţi în discuţie cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează;

-atunci când mergeţi în localuri de alimentaţie publică sau de devertisment, nu vă afişaţi în mod excesiv cu bijuterii sau cu alte bunuri însemnate;

-nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe interzise de lege;

-nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent;

-nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă;

-atenţie la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră ;

-nu dezvăluiţi parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru;

-nu vă întâlniţi cu persoane cunoscute pe internet;

Poliţia dâmboviţeană vă doreşte vacanţă plăcută şi fără evenimente deosebite !