4 mai 2024
S-a dat atacul într-o societate din Priboiu. Suspecții au plecat cu deșeuri din cupru, de 50 de mii de lei

S-a dat atacul într-o societate din Priboiu. Suspecții au plecat cu deșeuri din cupru, de 50 de mii de lei

Cercetați sub aspectul infracțiunii de furt calificat

La data de 17 februarie a.c., în urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa și cei de la Secția nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, pe numele a doi tineri, de 22 și 25 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Aceștia sunt bănuiți că, în cursul nopții de 14 spre 15 februarie a.c., ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale de pe raza localității Priboiu, de unde ar fi sustras mai multe unelte electrice și peste 1 tonă de deșeuri din materiale neferoase (cupru).

Prejudiciul se ridică la aproximativ 50.000 de lei.

Pe parcursul zilei de ieri, 18 februarie, cei doi au fost prezentați magistraților, pe numele tânărului de 22 de ani, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de cel de 25 de ani, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa: IPJ Dambovita

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial