20 aprilie 2024
8 martie la Penitenciarul Mărgineni! Vezi ce surprize au pregătit deţinuţii!

8 martie la Penitenciarul Mărgineni! Vezi ce surprize au pregătit deţinuţii!

Ziua de 8 Martie este recunoscută ca sărbătoarea internaţională a femeii. Luna martie este prima lună a primăverii, când toată natura renaşte. În această lună se sărbătoreşte şi Ziua Femeii, ziua feminităţii, a frumuseţii, a dragostei, ziua în care femeia este în centrul atenţiei, fiind sărbătorită de copii, de soţ, de prieteni…și de persoanele private de libertate de la Penitenciarul Mărgineni.

Cu această ocazie ne-am propus să marcăm această zi printr-o serie de activităţi adresate persoanelor private de libertate din categoriile vulnerabile: minori, tineri (18 – 21 ani), menite să evidenţieze importanţa femeii-mamă, femeii-soţie, femeii-iubită, adunând câteva din lucrurile care trebuie spuse: „Îţi mulţumesc pentru tot, pentru faptul că m-ai acceptat aşa cum sunt, pentru că m-ai crescut. Te apreciez. Te admir şi pentru mine reprezinţi enorm. Pentru tot ceea ce însemni pentru mine…îţi trimit invitaţia ..la o floare!”

Activitățile desfășurate cu persoanelor private de libertate minore și tineri au constat în organizarea unor activităţi de informare, dezbateri, concursuri tematice, ateliere ocupaţionale în cadrul cărora persoanele private de libertate au confecţionat diferite obiecte artizanale (mărţişoare, semne de carte, felicitări ), realizarea unor fotografii ale minorilor şi tinerilor, program artistic de cântece și poezii dedicate femeii și organizarea unor expoziţii locale cu obiecte confecţionate de persoanele private de libertate.

Această activitate este parte a proiectului ,,Invitaţie la o floare” proiect implementat în toate unităţile de detenţie din sistemul penitenciar românesc. Scopul proiectului este de a crea şi promova unui cadru informal pentru sărbătorirea Zilei de 8 Martie în rândul persoanelor private de libertate din categoriile vulnerabile.

Obiectivele realizării acestor activități constau în menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor persoanelor private de libertate cu familia, dezvoltarea simţului estetic în realizarea lucrărilor creative, stimularea creativităţii şi expresivităţii limbajului oral și promovarea unei atitudini proactive faţă de activitatea de voluntariat

Cu aleasă considerație.

Inspector de penitenciare Larisa Pană

Purtător de cuvânt

Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial