20 aprilie 2024
Dialog între generaţii la EUROPE DIRECT Târgovişte

Dialog între generaţii la EUROPE DIRECT Târgovişte

Anul 2012 a fost desemnat de către Comisia Europeană – Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Dialogului Dintre Generaţii. Este ştiut faptul că în toate timpurile au existat diferenţe de opinie între tineri şi vârstnici. Pentru a înlesni comunicarea dintre aceştia şi pentru a sprijini îmbătrânirea activă în judeţul Dâmboviţa, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a lansat o nouă oportunitate pentru cetăţeni.

Noutatea constă în desfăşurarea unor ateliere de lucru bazate pe comunicare, lucru în echipă şi cunoaştere interpersonală care se adresează concomitent tinerilor şi seniorilor. Scopul workshop-urilor este de a-i face pe participanţi să se cunoască în primul rând pe ei înşişi, iar apoi să încerce să identifice puncte comune cu persoanele apropiate.

Luni, 5 martie 2012, a avut loc prima întâlnire din cadrul mai multor serii de astfel de evenimente. Aceasta s-a desfășurat în spațiul organizat de Biblioteca Județeană Dâmbovița anume pentru astfel de activități pentru adolescenți și tineri. Au participat un număr de aproximativ 20 de persoane, tineri şi vârstnici. Cu toţii s-au arătat încântaţi de cele aflate şi de felul cum s-au desfăşurat lucrurile, afirmând că vor participa şi la următoarele sesiuni. Unii au promis că vor recomanda şi cunoscuţilor să se înscrie la aceste cursuri, mai ales având în vedere că participarea este gratuită.

EUROPE DIRECT Târgovişte invită toţi cetăţenii să i se alăture în această iniţiativă!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial