19 aprilie 2024

29 de patroni din Dâmbovița, amendați pentru nereguli!

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE MAI  2016

 

-În cursul lunii mai 2016, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 95 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 12.000 de lei iar 29 de angajatori au fost sancționați pentru nerespectarea termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților, munca nedeclarată și negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară.

Munca la negru a fost identificată în domeniile : panificație, construcții și activități sociale. Pe lângă sancțiunile aplicate, angajatorilor li s-au dispus măsuri de încheiere a contractelor individuale de muncă pentru persoanele depistate și înregistrarea acestora în Registrul de evidență a salariaților.

-Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă s-a concretizat în 69 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate 91 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. 69 de angajatori au fost sancționați cu 87 de avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 16.000 de lei.

-În luna mai au fost înregistrate 35 de sesizări. Aspectele reclamate vizau, în principal, neplata drepturilor salariale, încălcarea prevederilor legale care reglementează programul de lucru, neîntocmirea formelor legale la angajare, probleme legate de încetarea raporturilor de muncă, precum și neasigurarea condițiilor de muncă din punct de vedere al securității şi sănătății în muncă.

 

 

 

 

Inspector şef

Nicolae Popa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial