29 martie 2024

Primăria Târgoviște, proiecte pentru oamenii săraci

primarie„Avem două proiecte foarte importante pe Programul Operaţional Capital Uman. La nivelul municipiului Târgovişte vom implementa două proiecte, 6 milioane de euro valoarea fiecărui proiect. Este vorba despre proiecte care vizează reducerea numărul de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate, prin implementarea de măsuri integrate.

Unul dintre proiecte se adresează populaţiei non-rome, unul din proiecte se adresează populaţiei rome. Perioada de implementare este de trei ani la fiecare proiect. Avem o serie de activităţi care urmează să fie desfăşurate în aceste proiecte, pe capitole foarte importante. Pe educaţie, se va face after school la Colegiul Pedagogic «Constantin Cantacuzino».

Pentru prima dată în Târgovişte se va desfăşura Programul «A doua şansă», asta înseamnă că pentru persoanele adulte, pentru persoanele peste 18 ani, iniţiem un program de pregătire, vor primi sprijin pentru a se integra la cursuri, inclusiv cursuri de liceu. De asemenea, vor fi acordate burse pentru copii, în valoare de 200 lei fiecare bursă, iar pe fiecare proiect avem 300 de beneficiari.

A doua activitate pe care o presupun aceste proiecte vizează reconversia profesională, vom asigura trei granturi pe fiecare proiect, valoarea grantului fiind de 25.000 euro fiecare. De asemenea există şi o subvenţie de ucenicie pentru persoanele angajate în urma pornirii afacerilor ca urmare a granturilor, deci în afară de salariu vom avea 30 de beneficiari care vor primi câte 620 lei lunar, timp de 6 luni, pe acest program.

Cea de-a treia activitate pe aceste proiecte vizează activitatea de locuire, 90 de apartamente din Târgovişte, zone defavorizate, urmează să intre pe proiectul vizând reabilitarea completă a locuinţelor. Asta înseamnă că pe aceste fonduri, locuinţele proprietate personală urmează să intre în reabilitare completă, avem 90 pentru populaţia nonromă din Târgovişte, ne-am gândit la zona I.E Florescu, care urmează să intre în acest proces şi, de asemenea, 90 de case din zona Romlux, pe cel de-al doilea proiect.

Cea de-a patra activitate pe care o presupune fiecare dintre aceste două proiecte vizează domeniul medico-social, urmând să asigurăm asistenţă medicală la domiciliu pentru 550 de beneficiari pe fiecare din aceste două proiecte.

Este cel mai îndrăzneţ complex de proiecte pe care noi vrem să le finanţăm pe Programul Operaţional Capital Uman, vrem să profităm la maxim de oportunităţile de finanţare pe fonduri europene pe care le avem, intervenţiile de care am vorbit sunt foarte complexe, plecăm de la activitatea de educaţie, ocupare profesională, condiţii de locuire până la servicii medicosociale. Încercăm, şi eu sunt convins că vom reuşi, să îmbunătăţim foarte mult viaţa beneficiarilor pe aceste patru activităţi”, a declarat primarul Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial